Baliebrugge krijgt nieuwe ontmoetingsplek

Stratenplan

Hazelbeekstraat 16, 8020 Oostkamp
Op 25 november werd een informatieavond georganiseerd over de inrichting van verschillende percelen in Baliebrugge. Er komt een stilteplek, natuurlijke speelzone, mountainbikeparcours, hondenweide en waterberging- en infiltratie.

Deze inrichtingswerken zullen gebeuren in het kader van het Landinrichtingsproject Groenhove-Vrijgeweid in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij, Regionaal Landschap Houtland & Polders en de provincie West-Vlaanderen.

Het Landinrichtingsproject Groenhove-Vrijgeweid werd reeds goedgekeurd in 2011 en heeft aandacht voor water, natuur, beleving en landbouw. Het betreft een samenwerking tussen de Vlaamse Landmaatschappij en diverse gemeenten, waaronder Oostkamp. Ook het Rustpunt bij de Sasputstraat en bij het bekken in de Polderstraat zijn reeds uitgevoerde onderdelen van deze landinrichting.

De inrichtingswerken hebben betrekking op drie percelen:

  • De inrichting van een stilteplek op een perceel achter de begraafplaats van Baliebrugge, met achter dit perceel een wandelverbinding tussen de Cijnsdreef en de Vrijgeweidestraat.
  • De inrichting van een natuurlijke speelzone met mountainbikeparcours, wandelpad en hondenweide nabij het voetbalveld van Baliebrugge.
  • De inrichting van een lagergelegen perceel naast de waterzuiveringsinstallatie, waar ingezet zal worden op waterberging- en infiltratie, waterzuivering en valleibeleving en watereducatie door de provincie West-Vlaanderen in kader van een Blue Deal project.

Tijdens de informatieavond werd toelichting gegeven door de Vlaamse Landmaatschappij, Regionaal Landschap Houtland & Polders en de provincie West-Vlaanderen.

Na het plenair gedeelte kregen de bewoners van Baliebrugge, de betrokken jeugd- en sportverenigingen en vertegenwoordigers van de school de kans om per perceel een bijdrage te leveren aan de opmaak van de plannen. De plannen werden positief onthaald en de opmerkingen worden meegenomen.

Laatste wijziging: woensdag 14 dec 2022 om 09:49 uur

Contact

Milieu

Adres
OostCampus (loket 4) Siemenslaan 1 , 8020 Oostkamp
tel
050 819 860
milieu@oostkamp.be
Vandaag
Nu open
open van 08:30 - 12:30 uur
Morgen
open van 08:30 - 12:30 uur
Meer openingsuren Milieu Alle openingsuren Milieu