Wijkinspecteurs

Inhoud

Wijkinspecteurs zijn de ogen en oren van het politiekorps binnen de verschillende deelgemeenten. Zichtbaarheid en aanspreekbaarheid zijn sleutelbegrippen in de werking die maximaal georiënteerd is op de behoeften en verwachtingen van de bevolking.

Enkele taken van een wijkinspecteur:

  • Bij verhuis naar een nieuwe woning komt de wijkinspecteur bij jou op bezoek. In opdracht van de gemeente komen zij langs voor de inschrijving op je nieuw adres en controleren de nieuwe verblijfplaats.
  • Na een inbraak komt de wijkinspecteur tot bij de slachtoffers zodat de mensen nog eens hun verhaal kunnen doen. Indien men een preventief advies wenst rond inbraakpreventie kan dit via vrijwilligers, opgeleid door de zone.
  • De wijkinspecteur werkt samen met de straatambassadeur. Je kan bij hen terecht met vragen omtrent je buurt. Indien nodig, bij problemen in de buurt, wordt een onderzoek gestart en eventueel doorgestuurd naar aan de juiste instantie (sociale dienst of andere).

De wijkinspecteur heeft naast de taken betreffende buurt en omgeving ook algemene taken zoals bijstand deurwaarder, onderzoeken en doorverwijzingen naar de juiste instantie, opdrachten parket.

Wil je weten wie jouw wijkinspecteur is?

Bekijk het overzicht per straat op de website van politiezone Het Houtsche.

Procedure

  • Heb je een melding die niet dringend is? Stuur deze door via PZ.Houtsche.Wijk.Oostkamp@police.belgium.eu. Dit kanaal wordt niet opgevolgd na kantooruren, in het weekend en op feestdagen.
  • Indien je dringend politiehulp nodig hebt: bel 101.
  • Voor aangiftes kan je terecht in het politieloket in OostCampus. Je kunt online een afspraak maken.