Volkstuinpark Legendale

Schrijf in op de wachtlijst

Inhoud

In 2021 werd in het kader van de inrichting van de Legendalesite door de gemeente een volkstuinpark aangelegd. Het volkstuinpark Legendale is bereikbaar van uit de Legendaledreef (t.h.v. huisnummer 33).

Er zijn een 40-tal tuintjes van uiteenlopende oppervlakte (variërend van 50 tot 120 m²) ter beschikking, naast drie demonstratiepercelen voor lokale verenigingen. Er is een gemeenschappelijke berging voorzien om klein materiaal op te bergen.

Met een overeenkomst met Tuinhier groot oostkamp delegeert de gemeente de organisatie en praktische werking van het Volkstuinpark aan een plaatselijke vereniging.

  • Kandidaten voor een tuintje moeten inwoner van de gemeente Oostkamp zijn.
  • Belangstellenden moeten zich opgeven via het e-loket (link bovenaan)
  • Als er een tuintje vrij is, kan Tuinhier de gebruiksovereenkomst regelen. 
  • Het is de bedoeling dat er enkel groenten, kruiden en kleinfruit gekweekt wordt.
  • Het gebruik van onkruidverdelgers en chemische bestrijdingsmiddelen zijn daarbij uitgesloten: er wordt gestreefd naar een duurzaam tuinonderhoud.

Ook in de zin van duurzaamheid bestaat de watervoorziening uit een viertal waterputten met handpomp. Er zijn geen elektrische aansluitingen voorzien.

Het composteren op eigen terrein is beperkt mogelijk, maar er wordt op één van de demonstratiepercelen ook een gemeenschappelijke composteerplaats voorzien.

Kostprijs

Er wordt een jaarlijks huurgeld afgesproken dat varieert van 40 euro voor de kleinste tuinen tot 50 euro voor de grootste.