Viering 100-jarigen

Inhoud

Oostkamp is niet alleen een warme, maar ook een gezonde gemeente. Jaarlijks viert de gemeente gemiddeld een vijftal 100-jarigen. De oudste inwoner werd 109 jaar.

Attenties

De 100-jarige ontvangt van de gemeente en het Belgisch koningshuis felicitaties en een geschenk. De gemeente plant ook een fruitboom met naamplaatje in de eeuwelingentuin. Voor een 105- jarige plaatst de gemeente een gepersonaliseerde zitbank in de eeuwelingentuin. Indien gewenst, plaatsen we een foto op de backcover van het infomagazine De Merel en/of de gemeentelijke Facebookpagina. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. De gemeente neemt contact op met de jarige en de familie om afspraken te maken.

Eeuwelingentuin

Je vindt de eeuwelingentuin in het park achter het evenementenplein aan OostCampus (Siemenslaan 1, Oostkamp). Voor iedere 100-jarige wordt er dus een fruitboom aangeplant. Op die manier zal de tuin uitgroeien tot een heuse hoogstamboomgaard van onder andere appel- en perenbomen. De eeuwelingentuin is voor iedereen toegankelijk. Het is een plaats om te ontmoeten en te genieten van de rust op een van de drie schommelbanken tussen de fruitbomen. 

Benieuwd naar de eeuwelingen van Oostkamp? Je vindt een overzicht in de pdf bij downloads.