Sluikstort melden

Je kan kiezen voor een formulier mét en zonder authenticatie: 

  • Met authenticatie: je geeft ons door wie je bent via eID of itsme. Een aantal velden worden hierdoor automatisch aangevuld waardoor je snel je melding kunt doorgeven. We bezorgen je een antwoord op je melding via het e-mailadres dat je ons doorgeeft.
  • Zonder authenticatie: je vult zelf de velden met betrekking tot jouw persoonsgegevens aan. Hou je rijksregisternummer hiervoor zeker bij de hand. We bezorgen je een antwoord op je melding via het e-mailadres dat je ons doorgeeft.

Melding sluikstort / zwerfvuil (met authenticatie: e-id, itsme)

Melding sluikstort / zwerfvuil (zonder authenticatie)

Inhoud

Onder sluikstorten verstaan we het achterlaten van huisvuil in de straatvuilnisbakjes, het afzetten van afval rond glascontainers, het dumpen van gemaaid gras in bermen, grachten en bossen ... het bewust ontwijken van "de vervuiler betaalt" principe dus. Sluikstorten is strafbaar en de boetes lopen op tot 250 euro.

Zwerfvuil is al het klein afval van blikjes tot sigarettenpeuken dat rondslingert op plekken die daar niet voor bestemd zijn, bijvoorbeeld op straat, in de berm, op speelpleinen of in bossen.

Weet je geen raad met jouw afval?

  • Ga ermee naar het recyclagepark. Daar kan men de meeste afvalsoorten volkomen gratis kwijt, ook bijvoorbeeld elektrotoestellen of matrassen.
  • Er bestaat ook een ophaling van grof vuil op afroep. Hiervoor moet je een afspraak maken bij IVBO.

Heb je een sluikstort gezien?

Aarzel niet en neem contact op met de gemeente via het meldingsformulier hierboven.