Beken en grachten: melden slechte afwatering, verstopping of vervuiling

Je kan kiezen voor een formulier mét of zonder authenticatie:

  • Met authenticatie: je geeft ons door wie bent via eID of itsme. Een aantal velden worden hierdoor automatisch aangevuld waardoor je snel je melding kunt doorgeven. We bezorgen je een antwoord op je melding via het e-mailadres dat je ons doorgeeft.
  • Zonder authenticatie: je vult zelf de velden met betrekking tot jouw persoonsgegevens aan. Hou je rijksregisternummer hiervoor zeker bij de hand. We bezorgen je een antwoord op je melding via het e-maladres dat je ons doorgeeft.

Beken en grachten: melden slechte afwatering, verstopping of vervuiling (met authenticatie: e-id, itsme)

Beken en grachten: melden slechte afwatering, verstopping of vervuiling (zonder authenticatie)

Inhoud

Openbare gracht of waterloop?

Het onderhoud en het ruimen van straatgrachten en onbevaarbare waterlopen gebeurt door de gemeente, de provincie West-Vlaanderen of de Vlaamse overheid, al naargelang de categorie waaronder de waterloop valt. Stel je een slechte afwatering, een verstopping of een vervuiling vast in een straatgracht of waterloop? Laat het ons weten via het digitaal loket. Vervolgens ondernemen we als gemeente zelf stappen of indien nodig zullen we de provincie West-Vlaanderen of de Vlaamse overheid verwittigen.

Private gracht?

Komen de afwateringsproblemen door een slecht onderhouden private gracht neem dan contact op met de aanpalende eigenaars. Zij moeten instaan voor het ruimen en onderhouden van de gracht.