Project Schooldreef | Kunstwerk 'Zoals afgesproken' van Henk Visch is geplaatst

Gepubliceerd op dinsdag 2 jul 2024 om 12:11 uur

Oostkamp heeft er een nieuwe blikvanger bij: "Zoals Afgesproken".

Behendige werkmannen zorgden op maandag 1 juli voor een erg vlotte plaatsing! 

Over het kunstwerk '"Zoals afgesproken"

De titel verwijst naar de mogelijkheid, de openheid, een gesprek, een ontmoeting, een belofte … "Zoals afgesproken" is een ensemble van 6 sculpturen dat meandert door de dreef, tussen de Kortrijksestraat en de Kapellestraat. De kunstwandeling nodigt uit om van het ene naar het andere te lopen, onderweg even stil te staan en je te laten verrassen door wat je ziet. Elke passant, elke wandelaar of fietser, elke scholier of bezoeker aan de Schooldreef zal zich op de één of andere manier verhouden tot deze sculpturen.

Over de kunstenaar Henk Visch

Henk Visch is internationaal bekend om zijn diverse beeldhouwwerk. Naast zijn beeldende werk schrijft en dicht hij ook. Henk Visch: "Mijn werk heeft geen richting, maar alle richtingen." Hij plaatst zijn kunstwerken nooit op een sokkel, maar direct op de grond, waar wij staan. Zijn beelden moeten altijd deel uitmaken van onze wereld. 

Kunst in de Publieke Ruimte

Kunst maakt onze gemeente mooier, het nodigt uit tot interactie en het zorgt voor verbinding. Het kon gerealiseerd worden dankzij de subsidie voor 'Kunst in de Publieke Ruimte' van de Vlaamse overheid, met Europese middelen.

Procedure

Er werd een specifieke procedure gevolgd om te komen tot een geschikt kunstwerk. Dit gebeurde onder begeleiding van twee artistiek adviseurs. De insteek van deze procedure/subsidie was niet specifiek gericht op lokale kunst. Kunst hoort bij een levendig (handels)centrum en we zijn dan ook blij dat we dankzij de subsidie ook internationale kunst in het Oostkamps straatbeeld kunnen brengen. Lokale kunst krijgt een belangrijke plaats in de gemeente, met o.m. de kunstenaars in de kijker, eigen edities van Buren Bij Kunstenaars en nu ook de zoektocht naar een lokaal kunstwerk voor bij de nieuwe site in Hertsberge. Door beide – zowel internationale als lokale kunst – ruimte te geven, wil de gemeente een breed scala aan kunst in de publieke ruimte aanbieden aan de inwoners. 

Iedereen welkom op de feestelijk opening

Kom naar de feestelijke opening op zaterdag 3 augustus om 18 uur. Afspraak op het plein in de Schooldreef, kant Kortrijksestraat. Ontdek de volledig nieuwe dreef, de ondergrondse parking en het kunstwerk.

Meer weten over het kunstwerk en de kunstenaar? 

Bekijk de video's op: www.oostkamp.be/zoalsafgesproken