Project Baliebrugge | Wegenwerken zijn kansen om te leren!

Gepubliceerd op vrijdag 19 apr 2024 om 15:09 uur

Wegenwerken uitvoeren vlak voor een schoolpoort zijn een uitdaging. Daarom nemen de school, de aannemer en de gemeente maatregelen om de werken zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

  • De school heeft afspraken gemaakt met de ouders over het veilig brengen en halen van de kinderen.
  • De gemeente heeft een trage weg aangelegd tussen de Neerstraat en de achterkant van de school. Zo kunnen de kinderen veilig van en naar school fietsen. 
  • De gemeente heeft het schoolstraatpincipe ingevoerd in de Neerstraat en de Hazelbeekstraat. Een warm dankjewel voor het vrijwillig engagement van de buurtbewoners om mee te werken aan het schoolstraatprincipe!
  • Aannemingen Verhelst heeft de leerlingen op de eerste schooldag na de paasvakantie les gegeven over de dode hoek bij vrachtwagens en machines. Een mooi en nuttig initiatief dat sterk gewaardeerd werd door de leerlingen, de school en de gemeente!

Brecht Trybou, projectleider Aannemingen Verhelst: "Via een interactieve sessie in de klas en een praktische demonstratie met een echte vrachtwagen en kraan maakten we hen bewust van de gevaren bij de werkzaamheden vlak voor hun school. Hoewel alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen, is preventief bewustmaken altijd nuttig. Als extraatje ontvingen de kinderen een stoer fluovestje van onze beiren."

Tanja Vandenabeele, schooldirecteur: "Voor de school was het een heel leerrijk en boeiend moment. Met daarbij nog eens een gratis fluojas voor onze kinderen. Heel fijn!"

Stand van zaken van de werken

  • De werken zitten op schema.
  • Door het natte weer wacht de aannemer op daling van het grondwater om de graafwerken te starten. Dit staat maandagmorgen op de planning.