Opfrissing Gemeenschapshuis Ridefort en gevel kinderopvang

Startdatum: 23-01-2023
Einddatum: 31-03-2023

Stratenplan

Sportstraat 2, 8020 Oostkamp
De gemeente Oostkamp blijft inzetten op ruimte voor het lokale gemeenschapsleven. Na de grote uitbreiding van sport- en cultuurcentrum Ridefort een aantal jaar geleden, worden nu de gevels van het Gemeenschapshuis en de kinderopvang gerenoveerd.

Het GEMEENSCHAPSHUIS is een deel van het complex RIDEFORT in de Sportstraat in Ruddervoorde, waar vooral het lokale verenigingsleven gebruik van maakt voor activiteiten. Het werd aan het oorspronkelijke sportcomplex gebouwd in de jaren 1980.

De gevels van dit gebouw zijn niet meer in een goede staat en worden gerenoveerd.

  • De crepi, die nu vervuild is en op bepaalde plaatsen beschadigd is, wordt hersteld, gereinigd en overspoten met spuitkurk.
  • De plantenbakken die nu in de gevel verwerkt zijn, verdwijnen.
  • Alle buitenschrijnwerk van het Gemeenschapshuis wordt vervangen door aluminium schrijnwerk en hoogrendementsglas.
  • Het Gemeenschapshuis zelf krijgt ook een nieuwe vloer en een nieuw laagje verf.

Ook de gevels van de BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG in het gebouw ernaast moeten gerenoveerd worden. Daar worden alle voegen uitgeslepen en wordt de fa├žade opnieuw gevoegd. Ook de muur aan de inkom van de kinderopvang wordt aangepakt: ontbrekend metselwerk wordt hersteld, de gevel wordt gereinigd en er wordt spuitkurk aangebracht.

Timing

De werken zijn gestart eind januari met een aantal voorbereidingen. Aansluitend hierop startte de aannemer. Het Gemeenschapshuis zelf was tegen eind maart weer bruikbaar voor de verenigingen. De finale afwerking gebeurt in een latere fase van de werken. De werken aan de gevel starten in mei. Tegen het einde van de zomer zal alles afgerond zijn. 

Hinder

De werken aan de gevel kunnen de toegankelijkheid tijdelijk wat belemmeren, maar de lokalen blijven dan wel in gebruik. De hinder op dat moment zal eerder beperkt zijn. 

Laatste wijziging: dinsdag 2 mei 2023 om 16:32 uur

Contact

Technische Ondersteuning

Adres
OostCampus (Onthaal) Siemenslaan 1 , 8020 Oostkamp
tel
050 819 800
gebouwen@oostkamp.be