Ontdekkingskaart Landschapspark Bulskampveld

Inhoud

Westtoer stelt het vernieuwde wandelnetwerk van Landschapspark Bulskampveld voor. Het Landschapspark Bulskampveld en het wandelnetwerk zijn een bijzondere groene troef in hartje West-Vlaanderen.

De uitbreiding met 75 kilometer wandelpaden koppelt Oostkamp en Sint-Maria-Aalter voortaan aan het netwerk.
Er werd ook speelnatuur toegevoegd. In het Nieuwenhovebos, in Oostkamp, opende de vijfde en laatste avontuurlijke wandellus van Expeditie Bulskampveld.

Ontdek ook de Expedities met speelnatuur, het bezoekerscentrum in het kasteel en tal van leuke adresjes. De Expedities zijn zo’n twee à drie kilometer lang en vormen de perfecte uitstap voor gezelschappen met kinderen van 4 tot 12 jaar. De lusvormige routes laten hen het bos en de natuur volop beleven.
in deze buurt. Zo heeft elke expeditielus een eigen thema.

Expeditie Nieuwenhovebos

In het Nieuwenhovebos, in Oostkamp, is een avontuurlijke lus van Expeditie Bulskampveld. Het is de laatste in een reeks duurzame wandelroutes voor het hele gezin. De start en aankomst van deze route bevindt zich aan het einde van de Hogendaledreef, op de kruising met de Waterstraat. De stier van het Bulskampveld leidt je als mascotte door de expeditie. Via allerlei opdrachten maak je kennis met de Bronstijd, een verwijzing naar de archeologische vondsten.

De ontdekkingskaart kan je gratis verkrijgen in het Onthaal OostCampus, Bibliotheek-infopunt en de toeristische infopunten. Ook op de website van Westtoer en Brugse Ommeland kan je hiervoor terecht.

Kostprijs

gratis