Lokale dienstencentra in Oostkamp

Inhoud

LDC, wat is dat?

Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplek in de buurt waar buurtbewoners, ongeacht hun leeftijd, terechtkunnen voor een dagelijkse warme maaltijd en allerhande activiteiten. Naast een plek om andere mensen te ontmoeten bij een kop koffie of soep, kan je er ook terecht met vragen over (thuis)zorg of hobby- en sportactiviteiten zoals kaarten, samen zingen … De dienstencentra bieden ook computerlessen aan op maat van senioren en beschikken over een boodschappendienst.

Buurtwerk

Het LDC is een betrokken partner in het buurtwerk en slaat de brug naar de gespecialiseerde (thuiszorg)diensten in de wijk. Op die manier wil het dienstencentrum inwoners helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het LDC is elke werkdag open voor iedereen inde buurt. Van harte welkom!

LDC De Stip

Op de site van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp (Sint-Jozefsdreef 8) zet het lokaal dienstencentrum (LDC) De Stip zijn deuren open voor buurtbewoners. De ontmoetingsplaats De Carré is elke werkdag open van 14 tot 17uur. Je kan er terecht voor een gezellige babbel, om iets te eten of te drinken of voor allerhande activiteiten zoals dans, sport, bingo ... Ook is er maandelijks een ontbijtbuffet en elke laatste woensdag van de maand een smoefelnamiddag waar je voor 5 euro kan genieten van koffie met een wafel, pannenkoek, oliebol … 

Een volledig overzicht van alle activiteiten krijg je in het dienstencentrum of op de website van LDC De Stip.

In het buurtrestaurant kan je elke middag een warme maaltijd komen eten voor 10 euro, drank inbegrepen. Hiervoor neem je vooraf contact op met de coördinator van De Stip. Tijdens een eerste gesprek worden de mogelijkheden en voorwaarden samen met jou overlopen.

Geraak je zelf nog moeilijk in de winkel en woon je in het centrum van Oostkamp? Dan kan je op vrijdagnamiddag om 13.45 uur gebruik maken van de boodschappendienst. Je wordt thuis opgehaald om samen met een begeleider naar de winkel te gaan. De kostprijs hiervoor is 2 euro. Neem contact op met de coördinator van De Stip voor meer informatie.

LDC De Leuning

Sinds januari 2022 hebben we er met LDC De Leuning (Sint-Elooisstraat 89) een gloednieuw dienstencentrum bij in 8020.

Je kan elke dag een middagmaal nuttigen in het buurtrestaurant. Verder biedt het LDC ook de mogelijkheid om een ontbijt-en avondmaalpakket op te halen. Om van de maaltijden te kunnen genieten, dien je je wel lid te maken van het LDC. Lidmaatschap geldt dan voor beide lokale dienstencentra De Stip én De Leuning.

In een eerste gesprek worden de mogelijkheden en voorwaarden tot het nuttigen van een maaltijd in het LDC samen overlopen en heeft men enkele persoonsgegevens nodig. Daarna is het een kwestie van reserveren. Lid worden is gratis. De kostprijs voor een maaltijd is 10 euro.

In LDC De Leuning kan je van maart tot oktober elke tweede en vierde dinsdag van de maand een elektrische duofiets ontlenen om samen met een vrijwilliger of eigen duopartner de baan op te gaan. Reserveren doe je via tel 050 64 12 20 of deleuning@terluchte.be.

Om te weten welke activiteiten er waar doorgaan, kan je tweemaandelijks het programmaboekje raadplegen of een kijkje nemen op de website van LDC De Stip.

Contactgegevens

Voor zowel LDC De Stip als De Leuning: coördinator Eva Roets, eva.roets@wzcstjozef.be of tel 050 207 551.
Volg het laatste nieuws via de Facebookpagina van Dienstencentra Oostkamp.