Landschapspark Bulskampveld

Inhoud

Het Landschapspark Bulskampveld en het wandelnetwerk zijn een bijzondere groene troef in hartje West-Vlaanderen.
Het is het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen.
Tussen de bomen wandel of fiets je door rechte dreven, langs bloemrijke graslanden, open plekken met heide en verrassend erfgoed.
Ontdek ook de Expedities met speelnatuur, het bezoekerscentrum in het kasteel en tal van leuke adresjes.

Knooppuntennetwerk 

De uitbreiding met 75 kilometer wandelpaden koppelt Oostkamp en Sint-Maria-Aalter voortaan aan het netwerk. Het wandelnetwerk Bulskampveld breidt uit van 150 naar 225 kilometer.

Het knooppuntennetwerk verbindt de toeristische regio’s Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en Meetjesland (Oost-Vlaanderen).
Het strekt zich uit over de vijf gemeenten van het Landschapspark Bulskampveld: Beernem, Wingene, Ruiselede, Aalter en Oostkamp.
Er werd ook speelnatuur toegevoegd.

Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 expedities of avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld.

De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer!

Expeditie Nieuwenhovebos

In het Nieuwenhovebos, in Oostkamp, opende de vijfde en laatste avontuurlijke wandellus van Expeditie Bulskampveld. Het is de laatste in een reeks duurzame wandelroutes voor het hele gezin.

De Expedities zijn zo’n twee à drie kilometer lang en vormen de perfecte uitstap voor gezelschappen met kinderen van 4 tot 12 jaar. De lusvormige routes laten hen het bos en de natuur volop beleven.
De stier van het Bulskampveld leidt je als mascotte door de expeditie. Via allerlei opdrachten maak je kennis met de Bronstijd, een verwijzing naar de archeologische vondsten in deze buurt. Zo heeft elke expeditielus een eigen thema.

Voorwaarden

Niet alle expedities zijn rolstoel- en buggyvriendelijk.

Welke wel en welke niet kan je terugvinden op de ontdekkingskaart.

Procedure

Deze kaart kan je verkrijgen in het Onthaal OostCampus, Bibliotheek-infopunt en de toeristische infopunten. Ook op de website van Brugse Ommeland kan je hiervoor terecht.

Kostprijs

gratis