Laadpalen voor elektrische wagens

Registreer je laadpaal

Inhoud

Wie over een elektrische wagen beschikt, zal die in 80% van de gevallen thuis of op het werk opladen. 20% van het laden gebeurt elders (bijv. onderweg, aan een supermarkt …).

3 opties voor het opladen van je elektrische wagen

1. Privaat laden

Beschik je over eigen parkeergelegenheid op je oprit of in je garage? Dan is je wagen thuis opladen de meest logische keuze. Afhankelijk van je type wagen, je elektrische aansluiting en hoeveel kilometer je dagelijks rijdt, laad je via een gewoon stopcontact of via je eigen laadpunt. Meer info hierover op de website van Fluvius.

2. Semipubliek laden

Semipublieke laadpalen zijn toegankelijk voor iedereen, maar bevinden zich op privaat terrein, bijv. op je werk (vraag ernaar bij je werkgever) of bij supermarkten.
Heeft jouw bedrijf plannen voor de plaatsing van semipublieke laadpalen? Geef ze snel door via ons online formulier.

3. Publiek laden

Ook op openbaar domein vind je publieke laadpalen. In Oostkamp vind je er al op het Sint-Elooisplein, op het Moerbruggeplein, in de Marechalstraat en op het Sint-Pietersplein. Vind de dichtstbijzijnde (semi)
publieke laadpaal online.

Vraag een laadpaal aan in jouw buurt

Heb je zelf geen eigen garage of eigen parkeergelegenheid en is er geen publieke laadpaal binnen de 250 meter? Dan kan je een aanvraag doen via het e-loket van de Vlaamse overheid.

Deze locaties gaf de gemeente al door

Ridefort, OostCampus, de parkeerzones in de Guido Gezellestraat en de Molenstraat, Pastorieplein,  Dorpsplein en Vrijgeweideplein. In de nabije toekomst zullen we ook deze locaties doorgeven:  ondergrondseparking Schooldreef, nieuwe zaal Hertsberge, nieuwe verkaveling in de zijstraat van de  Hogendaledreef.

De Vlaamse overheid zal alle aanvragen beoordelen en voorleggen aan de concessiehouder Total Energies die zal zorgen voor de plaatsing ervan.