Klacht indienen over de dienstverlening

Je kan kiezen voor een formulier mét en zonder authenticatie: 

  • Met authenticatie: je geeft ons door wie je bent via eID of itsme. Een aantal velden wordt hierdoor automatisch aangevuld waardoor je snel je melding kunt doorgeven. We bezorgen je een antwoord via het e-mailadres dat je ons doorgeeft.
  • Zonder authenticatie: je vult zelf de velden in met jouw persoonlijke gegevens. Hou alvast je rijksregisternummer bij de hand. We bezorgen je een antwoord via het e-mailadres dat je ons doorgeeft.

Klacht indienen (met authenticatie e-id, itsme)

Klacht indienen (zonder authenticatie)

Alle inwoners op een goede manier helpen, daar gaan we elke dag voor. Ben je toch ergens niet tevreden over, dan willen we dat graag weten. We bekijken wat er misliep, hoe we het anders kunnen doen of hoe we het kunnen rechtzetten.  

Een klacht indienen is eenvoudig: klik op de knop bovenaan en vul het klachtenformulier in.  

De klacht komt dan meteen in ons opvolgsysteem. De klachtenbehandelaar onderzoekt en beantwoordt jouw klacht. Meer details over de procedure vind je in het participatiecharter. 

Opgelet! Enkele zaken vallen niet onder de klachtenprocedure: 

  • MELDING OF KLACHT? Wat is het verschil?

    • Een melding = een vraag tot herstel van schade of het signaleren van een probleem of defect. Voorbeelden: de vraag tot het herstellen van een put in de weg, de vraag om sluikstort op te ruimen...  
      Geef je melding in via het passende formulier. Dan komt het meteen bij de juiste dienst terecht in ons opvolgsysteem. 
    • Een klacht = een duidelijke ontevredenheid over een handeling verricht door of over de werking van de gemeente of het OCMW. Bij het contact met de gemeente of het OCMW voelde je je onvriendelijk behandeld, vind je dat je niet correct werd geholpen, kreeg je geen reactie… 
  • Een beroep tegen een beslissing of een bezwaar bij een openbaar onderzoek. 

Dit zijn officiële procedures door de hogere overheid strikt geregeld. Het is belangrijk dat je de juiste procedure volgt om binnen de voorwaarden en termijnen te vallen die voor jouw beroep of bezwaar gelden. Dit staat vermeld bij de beslissing of het openbaar onderzoek in kwestie. 

Beslissingsdocument