Kinderopvang 0-3 jaar

Inhoud

Als ouder wil je voor je kindje(s) een opvang vinden die net zo warm en veilig is als thuis. Waar gewerkt wordt aan een stevige basis voor de verdere ontplooiing en ontwikkeling van je kindje(s). Daarom is de zoektocht naar een geschikte kinderopvang zo belangrijk.

Om je kindje in te schrijven in een kinderdagverblijf of gezinsopvang in Oostkamp of een van de deelgemeenten, maak je gebruik van het digitaal loket kinderopvang.

Op dit digitaal loket kun je kinderopvanginitiatieven filteren op de leeftijd van het kind, de deelgemeente en de soort opvangvorm. Hierna krijg je een lijst met mogelijke opties. Als ouder heb je de mogelijkheid om alle opvanginitiatieven tegelijkertijd te contacteren.

Wanneer je niet over de mogelijkheid beschikt om online op zoek te gaan of wanneer je ondersteuning nodig hebt om een geschikte kinderopvang of onthaalouder te vinden, kun je steeds contact opnemen met het loket Huis van het Kind.

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.