Sportieve zwemmers kunnen opnieuw kanaalzwemmen op donderdag

Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2024 om 10:05 uur

Oostkamp en Beernem slaan voor de vierde keer de handen in elkaar om kanaalzwemmen mogelijk te maken. Triatleten en sportieve zwemmers kunnen deze zomer in het kanaal Brugge-Gent zwemmen.

Zwemmen voor geoefende zwemmers op donderdagavond

Zwemmers kunnen vanaf donderdag 6 juni tot en met vrijdag 29 augustus elke donderdagavond trainen in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid in Beernem. Trainen kan telkens van 18.15 tot 20.15 uur. Redders zijn aanwezig om toezicht te houden. Ook controleren we regelmatig de waterkwaliteit.

Zwemmen in het kanaal is op andere momenten verboden. Voor het kanaalzwemmen op donderdag hebben we een vergunning verkregen van de Vlaamse Waterweg nv. Enkel tijdens de voorziene momenten is het dus mogelijk om in het kanaal te zwemmen. Op andere momenten werd aan politiezone Het Houtsche gevraagd om dit verbod te controleren.

Wie wil kanaalzwemmen, moet

  • minstens 16 jaar zijn,
  • lid zijn van een zwem- of triatlonclub en
  • zich op voorhand inschrijven.
    Dit kan via het online formulier.

Maximum 60 zwemmers per avond. Inschrijven kan ook nog de dag zelf tot 12 uur.

Ben je geen lid van een van deze verenigingen en wil je toch kanaalzwemmen? Dan kan je een abonnement 'Kanaalzwemmen' kopen bij de Beernemse zwemclub. Dit kost 11 euro. Deze kost dekt de verzekering van de zwemmer.

Gratis initiatie zwemmen in open water

We voorzien ook dit jaar een gratis initiatie 'open water zwemmen'. Je kan deelnemen aan een initiatie op donderdag 20 juni van 18.30 tot 20.30 u. Je kan hiervoor inschrijven via het online formulier. De plaatsen zijn beperkt.