Kaart Kanaal Gent-Brugge: vallei van de Zuidleie

Inhoud

Een kanaal met een verhaal

De Vallei van de Zuidleie is een water- en moerasgebied, afgewisseld met bloemrijke graslanden. Het ligt ten zuiden van Brugge in de gemeenten Oostkamp en Beernem.

Al vanaf de dertiende eeuw is in deze vallei het kanaal Gent-Brugge uitgegraven, één van de oudste kanalen van het land. Aan beide zijden van het kanaal liggen waardevolle natuurgebieden en oude meanders van de historische Zuidleie.
“Suytleye”, “Leye”, “Reie”... zijn middeleeuwse benamingen van het riviertje dat ooit de bovenloop vormde van de tegenwoordig wereldberoemde Brugse reien.

Langs het kanaal is het heerlijk wandelen of fietsen. Enkel de Warandeputten is toegankelijk. Je kan er een ommetje maken langs verschillende kijkpunten. De Warandeputten ligt aan fietsknooppunt 71 Brugse Ommeland.

Procedure

Je kan deze kaart kopen in het Onthaal OostCampus en het Bibliotheek-infopunt. Ook op de website van Natuurpunt kan je terecht.

Kostprijs

1 euro

Meer info

OP STAP MET EEN ERVAREN WANDELGIDS
Wil je de Vallei van de Zuidleie verkennen onder begeleiding van een ervaren wandelgids? Boek dan een afspraak via valleivandezuidleie@telenet.be.