Hondenlosloopzone

Inhoud

In het kader van landinrichting werd door de VLM ism de gemeente een grote hondenlosloopzone aangelegd op de Legendalesite, met toegang en parking langs de Hertendreef. Een hondenlosloopzone of hondenspeelweide is een afgebakend terrein waarbinnen onder voorwaarden honden vrij mogen rondlopen.

Voorwaarden

De toegang tot deze zone is wel gereglementeerd met als belangrijkste afspraken:

  • Elke hond is toegelaten tot de hondenlosloopzone behalve als het gaat over:agressieve en /of bijtende honden, honden die loops zijn, gekwetste honden, honden met een duidelijk waarneembare ziekte en honden die drager zijn van een besmettelijke ziekte (bv. Kennelhoest), vlooien of andere parasieten.
  • Elke hond is verplicht drager te zijn van een halsband of gelijkaardig harnas zodat de hond op elk ogenblik door de begeleider bij zich kan worden genomen of aangelijnd.
  • Er zijn twee toegangen tot de zone met een sas en klaphekkens: deze poortjes moeten gesloten worden na het binnengaan in de losloopzone. Niet blijven staan vóór de klaphekkens zodat ook andere geleiders de ruimte krijgen binnen of buiten te gaan.
  • De hond wordt pas in de weide zelf afgelijnd, en bij het verlaten van de weide terug aangelijnd.
  • Elke begeleider is verantwoordelijk/aansprakelijk voor de hond onder zijn begeleiding en voor de schade die zijn hond aanricht aan derden of andere honden.
  • De losloopzone is een speelweide en geen uitlaatplaats waar honden alleen komen om hun behoefte te doen. Alle uitwerpselen dienen door de begeleider onmiddellijk te worden opgeruimd. Op de parking is een vuilniskoker voorzien waar verpakte uitwerpselen kunnen in gedeponeerd worden. Iedere geleider dient daartoe voldoende hondenpoep-zakjes bij te hebben.
  • De zone is enkel toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.