#8020

Inhoud

Er leeft en bruist heel wat onder de Oostkampse bevolking. Dagelijks zetten honderden inwoners zich in als vrijwilliger, als mantelzorger, als ondernemer, als lokale levensgenieter ... Onder de noemer #8020 krijgen zij de mogelijkheid om te tonen hoe zij mee zorgen voor een mooie, warme gemeente. 

Dit is #8020

#8020 is een label dat alles verzamelt wat goed en mooi is aan onze gemeente en waarvoor de Oostkampenaren zich dagelijks samen inzetten.

#8020 is een logo om mensen samen te brengen, vrijwilligersinitiatieven in de kijker te zetten en mooie plekjes van de gemeente te tonen. 

Dit is dus zeker geen nieuw logo voor het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten, maar van en voor de Oostkampenaren.

Facebookgroep #8020

Dé plek waar we alle initiatieven en activiteiten van inwoners en verenigingen willen bundelen? Dat is de nieuwe Facebookgroep #8020. Het is aan jullie om hier de mooie zaken van onze gemeente te posten of om ervan op de hoogte te blijven. 

Spelregels Facebookgroep

We willen het gebruik van #8020 zo open en vrij mogelijk houden. Wil je een bericht posten in de Facebookgroep #8020? Doen! Hou wel rekening met:

 • Is het promotie voor activiteiten of initiatieven? Deze moeten openstaan voor alle inwoners (dus niet op uitnodiging of enkel voor leden). Je mag 2 posts per activiteit of initiatief in de groep zetten.
 • Denk bij het plaatsen van foto's ook aan de privacy van de mensen op de foto.
 • Als de berichten die gepost worden niet voldoen aan de regels, dan zullen ze worden verwijderd door de beheerders of zal gevraagd worden het bericht aan te passen. 
 1. Positieve berichten die een link met 8020 hebben
  #8020 is een warme plek, een groep waarin iedereen met DNA 8020 welkom is. Evenementen delen, tips meegeven, vrijwilligers zoeken, je vereniging voorstellen... alles wat de 8020-inwoners met elkaar verbindt. Wil je graag iets melden aan de gemeente? Gebruik dan het meldingsformulier. Dan komt je vraag meteen bij de juiste persoon terecht.
 2. Wees aardig en beleefd
  We moeten er met zijn allen een aangename omgeving van maken. Behandel iedereen met respect. Gezonde discussies zijn toegestaan, maar alleen op een vriendelijke toon.
 3. Promoot je evenement met mate
  Wil je een openbaar evenement bekendmaken? Dan kan dat zeker in deze groep! We vragen enkel om niet te 'spammen' en maximum 2 berichten per evenement te plaatsen.
 4. Handelszaken
  - Nieuwe 8020-ondernemingen mogen eenmalig hun zaak voorstellen.
  - Aankondiging van uitzonderlijke activiteiten en opendeurdagen is toegelaten (enkel in 8020).
  - Reclame voor producten of kortingsacties zijn niet toegelaten.
 5. Geen politieke of religieuze posts
  Voor politieke of religieuze discussies zijn andere kanalen. Die horen niet op #8020.

Gebruik van het logo #8020

Bij activiteiten die je organiseert voor het grote publiek kan je het #8020-logo gebruiken.

Voorbeelden:

 • Hebben jullie een gezamenlijke fietstocht gepland voor het goede doel? Gebruik het logo op je truitje.
 • Organiseer je een straatfeest en wil je de hele wijk uitnodigen? Plaats het logo op je uitnodiging.

Spelregels logo

Het logo mag vrij gebruikt worden voor alles waar je positieve betrokkenheid of verbondenheid wil creëren in onze gemeente. Een paar voorbeelden: een activiteit van een vereniging, zwerfvuilopruimactie, acties voor het goede doel, uitnodiging voor een straatfeest ...

Heb je twijfels of je evenement of initiatief voldoet, stel gerust de vraag aan de Dienst Communicatie.