Evenementenplein in '23: meewerken als vereniging

Mijn vereniging wil meedoen

Het evenementenplein komt terug in de zomer van '23! Na een geslaagde eerste editie slaan we graag opnieuw de handen in elkaar met enthousiaste verenigingen die hun schouders onder dit initiatief willen zetten. 

Wat?

Tussen 23 juni en 16 juli bieden we opnieuw een kant-en-klaar evenementenplein aan voor verenigingen. Als gemeente zorgen we ervoor dat alle elementen aanwezig zijn om er een gezellige en levendige ontmoetingsplek van te maken waar onze inwoners op zwoele zomerdagen kunnen genieten van de zon, een portie cultuur én van elkaars gezelschap. 
Een plein mét een overdekt podium, uitgeruste bar en kleurrijke bistrotafeltjes en -stoeltjes. Loungehoekjes, strandstoelen, planten, lichtjes, en parasols maken het plaatje compleet. 

Waar?

We kiezen terug voor het evenementenplein achter OostCampus. Deze plek heeft veel troeven en kunnen we vlot ombouwen tot een gezellige ontmoetingsplek. 

Hoe werkt het?

  • Als vereniging kan je het ingerichte plein helemaal gratis boeken. 
  • Wil je graag samen werken met ons als gemeente? Ook dat kan! In dat geval delen we in overleg kosten en baten. 
  • De baropbrengst gaat naar jouw vereniging. Enkel de kost van de verbruikte drankjes (aan inkoopprijs) wordt in rekening gebracht.
  • Als vereniging sta je in voor de goede organisatie van het evenement. Je denkt een goed plan uit, staat mee in voor de promo, verzorgt het onthaal van de bezoekers, staat in voor de bediening van de bar ... Uiteraard helpen we je daarbij graag op weg!
  • Onze voorkeur gaat uit naar laagdrempelige evenementen en activiteiten waarop alle inwoners van Oostkamp welkom zijn. 
  • Ook voor een toffe promotiecampagne over het evenementenplein kan je op de gemeente rekenen. Maar ... vergeet ook jouw eigen communicatiekanalen niet om nog meer mensen en je eigen achterban te bereiken!

Waarom mag je dit initiatief als vereniging niet missen? 

Leuk, leuk … maar wat brengt dat nu op voor jouw vereniging? De baropbrengst zorgt hopelijk voor een financieel duwtje in de rug. Maar er is meer! Met minimale inspanningen zorg je ervoor dat jouw vereniging in de kijker staat. Dat is niet alleen goedkope promo, het vergroot ook de kans op nieuwe leden. Win-winsituatie? Reken maar! 

Doe mee! 

Voel je de zomerkriebels al en wil je dit unieke aanbod niet missen? Klik dan op de knop bovenaan op deze pagina om jouw vereniging in te schrijven. Wacht niet te lang want na de kerstvakantie beginnen we met de samenstelling van het programma. 
Kriebelt het, maar heb je nog geen volledig plan klaar? Dat is niet erg. Geef alvast aan dat jouw vereniging wil deelnemen zodat we jullie activiteit of evenement kunnen inplannen. 
Komt dit voorstel net iets te vroeg voor jouw vereniging? We laten het formulier op deze pagina staan zolang er nog plaats is in de programmatie.

Enkele verenigingen aan het woord over de vorige editie

Toneelkring Ware Vreugd organiseerde afgelopen zomer een gezellige theaternamiddag op het evenementenplein en sprak daarmee een nieuw publiek aan:

Mensen laten genieten van toegankelijke en pretentieloze cultuur, dat is wat we doen. Dankzij het evenementenplein kregen we van de gemeente de kans om op een alternatieve, zomerse locatie een breed publiek te bereiken.

KSA Ten Rode organiseerde afgelopen zomer het evenement 'Red Sunset' op het evenementenplein:

“Wat een prachtig initiatief van onze gemeente! Na twee jaar waarin er weinig kon en mocht, kan ik ‘het evenementenplein’ alleen maar toejuichen. Dat het, na enkele moeilijke jaren deugd doet om opnieuw te mogen organiseren, merkten we in onze vereniging. Een evenement organiseren als jeugdbeweging is niet alleen leuk, maar ook erg leerrijk. Het biedt ook kansen om mensen te ontmoeten en te verbinden."