Infomarkt over definitieve plannen Steenbruggebrug op woensdag 25 januari

Gepubliceerd op woensdag 11 jan 2023 om 10:39 uur

De buurtbewoners kregen begin januari een infofolder en -brief van De Vlaamse Waterweg nv in de bus. Daarin staat dat het onderzoek loopt van 10 januari tot 10 februari. Deze data kloppen niet. Het openbaar onderzoek loopt van 24 januari tot en met 22 februari 2023.

Het definitieve ontwerp van de nieuwe Steenbruggebrug en haar omgeving is klaar. Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv heeft de omgevingsvergunning inmiddels aangevraagd. Daar komt een openbaar onderzoek bij kijken. Dit start op dinsdag 24 januari en duurt tot en met woensdag 22 februari '23. Tijdens het openbaar onderzoek krijgen buurtbewoners opnieuw de kans om opmerkingen te formuleren over het project.

Plannen inkijken

Je kan de plannen tijdens de duurtijd van het openbaar onderzoek, van dinsdag 24 januari tot en met woensdag 22 februari inkijken:

Het openbaar onderzoek gaat over de uiteindelijke plannen van het project, dus niet over de periode van de werken en de bijhorende hinder. 

Opmerkingen, standpunten en/of bezwaren indienen

Je kan opmerkingen, standpunten en/of bezwaren indienen:

  • Digitaal via het omgevingsloket. Ga hiervoor naar de detailpagina van het dossier en klik op ‘bezwaarschrift indienen’.
  • Schriftelijk via een gewone of aangetekende brief bij het College van Burgemeester en Schepenen.

Infomarkt op woensdag 25 januari 

Tussen 14 en 20 uur in het Parochiaal Centrum Steenbrugge (Baron Ruzettelaan 296, Assebroek)

Op woensdag 25 januari 2023 nodigen De Vlaamse Waterweg nv, Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, de stad Brugge en de gemeente Oostkamp je uit op een infomarkt. Tussen 14 en 20 uur ben je welkom om vragen te stellen en het infomateriaal in te kijken. 
te beantwoorden. De infomarkt gaat over de uiteindelijke plannen van het project, dus niet over de periode van de werken en de bijhorende hinder. 

De infopanelen kan je vanaf donderdagmiddag 26 januari tot en met dinsdag 31 januari ook bekijken in OostCampus. 

Zitdag op dinsdag 31 januari 

Na deze infomarkt kan je terecht voor persoonlijke vragen tijdens een zitdag in OostCampus in Oostkamp en het Huis van de Bruggeling in Brugge. De projectverantwoordelijken van De Vlaamse Waterweg nv en het studiebureau beantwoorden jouw vragen. In Oostkamp is dit op dinsdag 31 januari tussen 13 en 19 uur, in Brugge kan dit op woensdag 1 februari tussen 13 en 20 uur. Er wordt gevraagd om hiervoor te reserveren