Boekenruilkast

Inhoud

Een boekenruilkast is een minibiliotheek waar je gratis terecht voor een boek.  Het principe is eenvoudig: je neemt een boek uit de kast en zet een eigen boek in de kast. Dit concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en ondertussen zijn er heel wat bibliotheekjes te bespeuren in het straatbeeld. 

Ook in Oostkamp is er een ruilkast waar je terecht kan voor leesvoer. Je vindt het kastje in de inkomsthal van OostCampus. Binnenkort komen er een aantal nieuwe boekenruilkastjes in de buurt van de lagere scholen en kan iedereen in zijn eigen deelgemeente terecht voor een inspirerend boek.  

Deze bibliotheekjes zijn perfect om mooie boeken met elkaar te delen. Welke boeken je erin plaatst speelt geen rol. Dat mogen leerzame boeken zijn, romans, strips, prentenboeken ...  Iedereen kan zijn steentje bijdragen om de kast te vullen en iedereen mag er iets uitnemen. Samen zorgen we voor een gevarieerd aanbod en delen we mooie boeken met elkaar.

Voorwaarden

Materiaal die in de kastjes geplaatst wordt, dient in goede staat te zijn. Geen boeken met gescheurde, ontbrekende bladeren, een vieze kaft ...

Kostprijs

Gratis