Bad Nauheim

Inhoud

Bad Nauheim ligt in de Duitse deelstaat Hessen in het voormalige West-Duitsland. De stad ligt op zo’n 500 km van Oostkamp. Rond 1800 was Nauheim nog een klein dorpje. Sinds een 150-tal jaren is de stad uitgegroeid tot een gerenommeerd kuuroord door zijn natuurlijke zoutbronnen. 

Van Johannisberg - waar u de gehele stad kan zien - is de oude dorpskern met zijn kleine vakwerkhuizen nog duidelijk zichtbaar. Rond de eeuwwisseling (1900) werd de stad stilaan uitgebreid met prachtige lanen. De bouw van de medische instituten in Jugendstil was het hoogtepunt in de gebouwengeschiedenis van Bad Nauheim. De zeer moderne kuur- en behandelingsinstituten zijn gebouwd in een park, in Engelse stijl, dat de deur opent naar de uitgestrekte Taunusbossen.

De troeven van het kuuroord situeren zich vooral op de hart- en bloedsomloopproblemen, reumatische aandoeningen en ademhalingsafwijkingen. De verzorging gebeurt door thermische zoutbaden, massages en hydrothermo- en electrotherapie.

Bad Nauheim is niet enkel een kuuroord, maar het is ook leuke winkelstad met zijn talrijke winkels en veelheid aan producten. Door zijn centrale ligging en de nabijheid van snelwegen fungeert de stad ook als congrescentrum.

Aan te raden om te bezoeken zijn de zoutmuren, de "salinen", het Salzmuseum, het openluchtconcertpodium van het Kurhaus, het Usa-wellenbad, de Johannisberg en het ijsstadion.

Samenstelling van de nieuwe werkgroep Verschwesterung Bad Nauheim: H.-P. Thyssen, A. Möbs, W. Mahr, R. Philipp, Ch. Thyssen.