Workshop: Op zoek naar kriebeldiertjes

Freinetschool Klimop
Samen met kinderen eropuit!
  • zo 2 juni 2024 van 14 tot 16 uur

Op zondag 2 juni gaan we op kriebeldiertjes-safari in het domein van Freinetschool Klimop. Dit wordt georganiseerd tijdens Week van de Bij binnen het bijenproject Kruisbestuivers i.k.v. het West-Vlaams kruisbestuiversplan.

De kinderen gaan op stap in 2 groepjes: kindjes van 5 tot 8 en van 9 tot 12 jaar. Samen met een gids komen ze alles te weten over bijen en kriebeldiertjes.
De kinderen nemen deel aan deze 2 activiteiten:

  • Met de imker meegaan om alles te leren over honingbijen. De kasten met bijen worden onderzocht en de kinderen krijgen uitleg over honingbijen.
  • Tijdens een tocht op het domein kriebelbeestjes vangen. Een natuurgids geeft uitleg over de kriebeldiertjes. Je kan ze zelf onderzoeken in een insectenpotje, met een vergrootglas, … En uiteraard laten we de kriebeldiertjes nadien terug vrij in de natuur.

Deelnemen is gratis. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf snel in via ons digitaal loket. Er is geen voor- en na-opvang voorzien. Op diezelfde dag is er wel opentuindag op het schooldomein. Meer info via de website van VELT


Deze activiteit wordt georganiseerd i.s.m. Bibliotheek-infopunt Oostkamp, Regionaal Landschap Houtland & Polders en kadert binnen het project Kruisbestuivers met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Voor wie niet kan deelnemen, maar toch op kriebeldiertjes-safari wil: de ontdekkingskit (tasje, met insectenpotje, vangnet, insectengids, …) kun je ook ontlenen in de Bibliotheek-infopunt Oostkamp.

Locatie

Freinetschool Klimop
Fabiolalaan 2 , 8020 Oostkamp

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 5 tot 12 jaar

Contact

Organisatie

Gemeentebestuur Oostkamp