Leren zwemmen: zwemschool

Inhoud

Schrijf je in voor het voorzwemmen

De zwemschool is een samenwerking van gemeente Oostkamp en de zwemclub ZVO.

In de zwemschool Oostkamp kan je kind terecht om te leren zwemmen.

  • De lessen volgen elkaar op qua niveau: watergewenning, niveau 1 – 2 & 3.
  • Bij het doorlopen van deze lessenreeks leert je kind 25m zwemmen, ook in rugcrawl en crawl.
  • Elke lessenreeks omvat 10 lessen.

Om deel te nemen aan de lessenreeksen van de zwemschool moet je kind steeds starten met een proefles (voorzwemmen). Tijdens dat voorzwemmen wordt er gekeken hoe je kind zich voelt in het water en bij welk niveau je kind het best kan aansluiten. Daarna kan er gestart worden met de eigenlijke zwemlessen. Voorwaarde: 4,5 jaar zijn bij de start van de eigenlijke zwemlessen.

Inschrijven voor het voorzwemmen kan je doen via de webshop van gemeente Oostkamp (plaatsen zijn beperkt!). Deelname aan het voorzwemmen is gratis, voor de zwemlessen zelf betaal je 65 euro per reeks van 10 lessen.

Beheer: FARYS - Stropstraat 1 - 9000 Gent - BTW : BE 0200 068 636.

Nieuwe werkwijze vanaf september 2023

De Zwemschool Oostkamp wijzigt vanaf september 2023 haar werkwijze. Waar je momenteel steeds inschrijft voor een lessenreeks van 10 sessies, wordt dit vanaf 2023 een jaarwerking. Het voordeel hiervan is dat je het volledige jaar zwemt op dezelfde dag en tijdstip. Na het afronden van de zwemlessen zal men ook vlotter kunnen doorschuiven naar de Zwemclub. In dit jaar doorloop je het volledige traject van leren zwemmen zoals deze nu is opgebouwd in de 3 lessenreeksen.

Wil je deelnemen aan een deze nieuwe werkwijze? Via de webshop kan je je registreren (zoek op Zwemschool Oostkamp – registratielijst). Je ontvangt dan later de info voor de eigenlijke inschrijvingen.