Zesde ontmoetingshuis in 8020 opent de deuren

Gepubliceerd op maandag 24 jun 2024 om 16:03 uur

Op vrijdag 21 juni opende ontmoetingshuis ‘t Verzetje in Moerbrugge de deuren. Daarmee is er in Oostkamp een zesde ontmoetingshuis, naast ‘t Gezelletje in centrum Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De oude pastorie in Waardamme. 

Een ontmoetingshuis is een plaats waar mensen terecht kunnen voor een vrijblijvende babbel, een luisterend oor, een moment van rust en gezelligheid. Bezoekers kunnen er genieten van een kopje koffie of een ander drankje. Vrijwilligers baten het ontmoetingshuis uit en staan garant voor een warm onthaal.

In Oostkamp waren er al 5 ontmoetingshuizen:

Nu heeft ook deelgemeente Moerbrugge een locatie waar inwoners welkom zijn voor ontspanning en ontmoeting. De nieuwe ontmoetingsruimte situeert zich in Zuidleie, in de vroegere bibliotheek.

Welkom op maandagnamiddag

’t Verzetje opent de deuren elke maandagnamiddag van 14 tot 17 uur. Iedereen is er welkom voor een babbel, een luisterend oor, een koffie met wat lekkers, een moment van rust en gezelligheid. Een enthousiast team vrijwilligers trakteert jou graag op een glimlach en een warm onthaal.

Boeken ontlenen

Net als in het ontmoetingshuis van Waardamme en Hertsberge kan je ook in Moerbrugge boeken ontlenen voor volwassenen en adolescenten. Het aanbod kinderboeken kreeg een plek in de Vrije Basisschool De Vaart.

Activiteiten

Buiten de vaste openingstijden wil ’t Verzetje ook verschillende activiteiten aanbieden, zoals een knutselnamiddag voor kinderen, een spelletjesnamiddag, bloemschikken …  Het programma zal te vinden zijn via flyers, affiches, De Merel en de Facebookpagina van Verzetje - Moerbrugge.

Vrijwilligers gezocht

Heb je ook een hart voor vrijwilligerswerk en ben je op zoek naar een zinvolle invulling? Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je graag onder de mensen? Aarzel dan niet om de ploeg van enthousiaste vrijwilligers te versterken. Neem contact op met Ingrid Van Meenen of Mieke Gregoire via tverzetje8020@gmail.com of bel naar Warme Gemeente op 050 819 920.