WOW, al 5 Warme Oostkampse Wijken

Gepubliceerd op vrijdag 2 dec 2022 om 08 uur

De Watering & Waterweelde in Baliebrugge mag zich terecht de 5de Warme Wijk in 8020 noemen. Ook de Walbrugstraat in Oostkamp, de Veldstraat in Moerbrugge, de Vliegend Paardstraat in Ruddervoorde en de Watersnipstraat in Waardamme kregen dit jaar het label van Warme Oostkampse Wijk. 

Met het label Warme Oostkampse Wijk (WOW) willen we straten en buurten motiveren om het samenhorigheidsgevoel op te krikken. Het gevoel geven dat iedereen de moeite waard is en iets kan betekenen voor de ander, vanuit zijn specifieke talent of achtergrond. Het WOW-label maakt deze samenhorigheid nog duidelijker zichtbaar in het straatbeeld. Kersverse straatambassadeur Fien Deruyter nam het initiatief om het label aan te vragen voor de Watering & Waterweelde. Hier kom je alles te weten over het label.  

Wij wonen in een kleine, landelijke wijk met vooral jonge koppels en gezinnen met kinderen. De buren kennen elkaar hier, de een al wat beter dan de ander. Dat zorgt voor veel spontane babbels en ‘een goeiedag’ is voor niemand te veel! We hebben een gezellig pleintje in de wijk waar de kinderen vaak spelen en afspreken om samen naar school te gaan. En de volwassenen verzamelen er regelmatig om bij te babbelen. Het WOW-label is een mooie medaille voor de 10de verjaardag van onze wijk. Ook in de toekomst willen we verder blijven werken aan het samenhorigheidsgevoel. We hebben veel ideeën om de buurtbewoners nog dichter bij elkaar te brengen: af en toe een speelstraat aanvragen, een buurtfeest organiseren, de wijk verfraaien met eventueel een pluktuin, nieuwe inwoners warm ontvangen …

Lees het volledige verhaal in De Merel van december.

Is jouw wijk de eerste WOW-wijk in 2023? 

Contacteer ons en laat ons weten waarom jouw wijk ook zo'n warme plek in 8020 is. 

Thema's