Oostkamp | Hertsbergsestraat tussen E40 en Kampveldstraat

Onze plannen: vernieuwen van de fietspaden (fietsfondsproject) en de rijweg van de Hertsbergsestraat tussen de E40 en net voorbij de Kampveldstraat. Dit dossier is in samenwerking met de provincie. 

We streven naar volgende timing:

 • 2020: opstart van het dossier 'herinrichting Hertsbergsestraat' samen met de provincie 

 • 2021: provincie werkt een ontwerpplan uit, samen met de gemeente en in overleg met andere betrokken instanties zoals Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en de Vlaamse Milieumaatschappij.
  De vragen en suggesties die we van de bewoners ontvangen, worden hierin meegenomen.

 • 2022-2023: doorlopen van de diverse voorbereidende trajecten (grondonderzoeken, archeologie, omgevingsvergunning) en doorlopen van de aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te stellen

 • 2023-2024: start van de werken

De effectieve timing is afhankelijk van hoe vlot de subsidieaanvraag en de procedures lopen.

Vragen en suggesties over dit traject kunnen ingediend worden tot 29 februari 2020 via deze link: https://www.oostkamp.be/eloketdetailv2.aspx?id=519 

Updates

 • Hertsbergsestraat tussen E40 en Kampveld | Heb je voorstellen of aandachtspunten?

  dinsdag 14 januari 2020
  Samen met de provincie hebben we een dossier opgestart om de fietspaden in de Hertsbergsestraat tussen de E40 en het Kampveld te vernieuwen (streefdatum heraanleg 2023). Heb je suggesties? Aandachtspunten? Dan horen we het graag.
  foto Hertsbergsestraat tussen E40 en Kampveld | Heb je voorstellen of aandachtspunten?

  Wat zijn onze plannen? 

  Vernieuwen van de fietspaden en de rijweg van de Hertsbergsestraat van aan de E40 tot net voorbij Kampveldstraat.

  Wat zijn jouw voorstellen en/of aandachtspunten?

  In een ideale wereld bestaat een weg uit én een voetpad, én een fietspad, én een parkeerstrook én een rijweg die voor alle gebruikers voldoende breed zijn. Dit is evenwel niet haalbaar. We zullen dus keuzes moeten maken.

  Naast onze eigen bevindingen kan de inbreng van de weggebruiker hierbij nuttig zijn. Bezorg ons daarom je opmerkingen, vragen en/of voorstellen tegen 29 februari 2020 via dit formulier: https://www.oostkamp.be/eloketdetailv2.aspx?id=519 

  Financiële ondersteuning

  De Hertsbergsestraat ligt op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Daarom komt dit project in aanmerking voor een tussenkomst van het Fietsfonds. Dit wil zeggen dat de provincie en het Vlaamse Gewest de gemeente financieel kunnen ondersteunen. Intussen hebben we onze subsidieaanvraag ingediend.

  Timing

  Zoals bij de bouw van een nieuwe woning gebeurt er ook bij een wegendossier heel wat werk achter de schermen vooraleer een aannemer aan de slag kan gaan.

  • 2020: opstart van het dossier 'herinrichting Hertsbergsestraat' samen met de provincie 

  • 2021: provincie werkt een ontwerpplan uit, samen met de gemeente en in overleg met andere betrokken instanties zoals Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en de Vlaamse Milieumaatschappij.
   De vragen en suggesties die we van de bewoners en weggebruikers ontvangen, worden hierin meegenomen.

  • 2022: voorbereiden en doorlopen van de aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te stellen.

  • 2023: eigenlijke start van de werken.

  De effectieve timing is afhankelijk van hoe vlot de subsidieaanvraag en de procedures lopen.

  Wat doen we intussen aan de staat van de weg?

  We zorgen dat verzakkingen of putten voorlopig hersteld worden. Je mag problemen steeds melden via www.oostkamp.be/meldingen.

Foto's

 • Hertsbergsestraat_plat (1)
Terug naar overzicht
LCP