Walstraat: bouw 6 seniorenwoningen

Updates

 • OCMW bouwt 6 seniorenwoningen in Walstraat

  dinsdag 22 november 2016
  OCMW-bouwproject van 6 huurwoningen in de Walstraat: vraag tot goedkeuring gunningsvoorstel

  Het OCMW heeft een samenwerkingsovereenkomst met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) voor het realiseren van een project sociale woningbouw in de Walstraat. Het gaat om 6 huurwoningen die door het OCMW verhuurd zullen worden als seniorenwoningen. De goedkeuring van het gunningsvoorstel voor de bouw van deze woningen door bvba Siemoens uit Aarsele-Tielt stond op de agenda van de OCMW-raad van 21 november. De bouwwerken zullen vermoedelijk in het voorjaar van 2017 van start gaan.

  OCMW Oostkamp en de WVI werken in dit inbreidingsproject samen voor de bouw van 6 woningen in de Walstraat. Het gaat om 6 huurwoningen die door het OCMW verhuurd zullen worden als seniorenwoningen. Dankzij de sloop van een woning kon dit goed gelegen stuk bouwgrond ontsloten worden. De nieuw te bouwen woningen hebben een mooie ligging vlak bij het centrum. Op dezelfde site bouwt de WVI 6 sociale koopwoningen.

  Sociale huisvesting is niet de hoofdopdracht van het OCMW. Andere spelers op het vlak van sociale huisvesting zijn de huisvestingsmaatschappij Vivendo, het sociaal verhuurkantoor Sovekans en de Woonwinkel. Dit project is voor OCMW Oostkamp echter een mooie opportuniteit om de nood aan sociale woningen verder te verhelpen. Het bestaande aanbod van ongeveer 55 huurwoningen zal met dit project uitgebreid worden met 6 nieuwbouw huurwoningen.

  Aan de OCMW-raad werd gevraagd om goedkeuring te verlenen aan het voorstel om de opdracht voor het bouwen van deze 6 woningen te gunnen aan bvba Siemoens van Aarsele-Tielt, voor het bestelbedrag van 944.532,90 euro (excl. btw).

  Mits goedkeuring door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) van de subsidieaanvraag, zullen de bouwwerken vermoedelijk kunnen starten in het voorjaar van 2017.

Terug naar overzicht

Status

Geplande projecten

Technische fiche

Nog geen technische gegevens beschikbaar.
LCP