Wastinestraat Hertsberge | aanleg speelplein

Hiernaast kan u de presentatie en het verslag lezen van de vergadering van 14 oktober 2015.

Op 15 december 2015 hebben de bewoners en de gemeente (schepen Els Roelof, jeugdconsulente Evelien Eeckeloo en deskundige groen Pieter Durinck) samen van gedachten gewisseld over hoe het speelplein er zou moeten uitzien.

De ideeën worden nu verder uitgewerkt en in een ontwerp gegoten.

Updates

 • Opening speelplein Wastinestraat

  donderdag 3 november 2016
  Op maandag 31 oktober werd het nieuwe speelplein geopend. Er zijn ook twee bijzondere houten zitbanken geplaatst. Dit werd gevierd met een gezellige Halloweenavond.
  foto Opening speelplein Wastinestraat

  Op 15 december 2015 zijn zeven gezinnen ingegaan op de uitnodiging van de gemeente om in een workshop mee te werken aan een inrichtingsplan voor het speelplein in hun straat. Er is goed nieuws voor de 42 kinderen die in de Wastinestraat wonen, want vandaag, nog geen jaar later, is de eerste fase van het speelplein al gerealiseerd. Er zijn ook twee bijzondere houten zitbanken geplaatst. Dit werd gevierd met een gezellige Halloweenavond.

  De deelnemers aan de workshop van 15 december 2015 hebben samen overlegd welke speeltoestellen ze graag wilden en welke stijl ze daarvoor verkozen. Er werd een voorkeur uitgesproken voor deels natuurlijk ogende houten speeltoestellen en deels avontuurlijke houten speelcombinaties.

  Inmiddels is de eerste fase van het speelplein gerealiseerd. Er werden een spinner, een grote schommelcombinatie en twee veerwippen geïnstalleerd. Er zijn ook twee houten zitbanken geplaatst. Deze zitbanken zijn gemaakt uit de boomstam van een beuk die in de Talieweg te Oostkamp stond maar die helaas wegens ziekte gerooid moest worden.

  De opening van het speelplein wordt feestelijk gevierd tijdens de Halloweenavond die de bewoners organiseerden. De voortuinen in de Wastinestraat worden versierd met theelichtjes en pompoenen, en de kinderen (en eventueel hun ouders) gingen vanaf 18.15 uur verkleed en geschminkt van deur tot deur om snoep. Vanaf 19.15 uur kwamen de bewoners samen in de garage van Wastinestraat 35, tegenover het speelplein, voor de officiële opening en receptie door de gemeente.

  Het inrichtingsplan wordt de komende jaren verder uitgevoerd. In 2017 worden een aantal aanplantingen gedaan. In 2018-2019 is de aanleg van de tweede fase van het speelplein voorzien. De timing hiervan hangt af van de timing van Aquafin voor de aanleg van de nieuwe beek achter de verkaveling. Die tweede fase bevat de meer avontuurlijke speelcombinaties, gecombineerd met water.

 • De aanleg van het speelplein (zone 1) start binnenkort.

  donderdag 23 juni 2016 foto De aanleg van het speelplein (zone 1) start binnenkort.


  Welke stappen zijn genomen?
  In oktober ‘15 vond in ’t Bluverke een overleg plaats met de bewoners van de Wastinestraat over de inrichting van het speelplein. De gemeente heeft toen gepolst naar de wensen en ideeën van de bewoners. Na die vergadering heeft een groepje bewoners, samen met de gemeente, de wensen en ideeën verder uitgewerkt. Op basis hiervan heeft de gemeente firma’s gecontacteerd en na evaluatie van de ingediende voorstellen heeft de gemeente speeltoestellen besteld. 

  Concrete realisatie
  Het perceel is in twee zones opgesplitst.
  De voorbereidende werken voor de aanleg van zone 1 starten binnenkort en in de week van 11 en 18 juli plaatst de firma de speeltoestellen. In het najaar volgt de verdere groeninrichting.
  De kostprijs voor de drie toestellen in zone 1 (wippertje, schommel en spinner) bedraagt 9.300 euro.

  De aanleg van zone 2 is gekoppeld aan de aanleg van de gracht. Een timing kan nog niet gegeven worden. 

  Heb je vragen?

  • Bel naar Pieter Durinck van de dienst Publieke Ruimte op het nummer 050 819 886
  • Mail naar groen@oostkamp.be
  • Kom naar loket 4 in OostCampus. Openingsuren: maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag ook van 13.30 tot 19 uur.

Foto's

 • Balanceer
 • Balanceerparcours.jpg
 • Eendje.jpg
 • Kikkertje.jpg
 • Schommel
 • Spinner
 • Wastinestraat_overleg_met_bewoners
 • Wastinestraat_overleg_met_bewoners
 • Wastinestraat_overleg_met_bewoners
Terug naar overzicht
LCP