Walstraat | nieuwe voetpaden en gasleiding

De voetpaden in de Walstraat worden vernieuwd. Eandis maakt van de gelegenheid gebruik om vooraf de gasleiding te vernieuwen.

Updates

 • Aanpassing verkeerssituatie Walstraat n.a.v. aanleg voetpaden

  woensdag 30 september 2015

  Door geparkeerde wagens en het vele doorgaand verkeer kan de aanleg van de voetpaden in de Walstraat niet veilig en ook niet efficiënt gebeuren. Daarom werd de Walstraat tussen de Fonteinstraat en de Kortrijksestraat al afgesloten voor alle verkeer. Uit veiligheidsoverwegingen is het evenwel noodzakelijk om ook de rest van de Walstraat tijdens de werkuren af te sluiten.

  Concreet:

  Walstraat tussen het Arentsplein en de Kortrijksestraat: afgesloten voor alle verkeer en verboden om er te parkeren.

  • Deze maatregel geldt van vrijdag 2 oktober tot het einde van de werken en van maandag tot vrijdag van 7.45 tot 16 uur.
  • Tussen 7.45 en 16 uur parkeert u uw wagen niet in de Walstraat maar in de omliggende straten. Als er toch een wagen geparkeerd staat zullen we gepaste maatregelen moeten nemen.
  • Tot het einde van de werken plaatst u uw afvalzakken op de hoek van de Walstraat aan het Arentsplein, Fonteinstraat of Kortrijksestraat.

  Walstraat tussen Fonteinstraat en Kortrijksestraat:

  Als de werken tussen de Fonteinstraat en de Kortrijksestraat afgewerkt zijn, wordt de Walstraat tussen de Fonteinstraat en Kortrijksestraat opengesteld voor het verkeer en wordt het parkeerverbod in die zone opgeheven.

 • Werken in de Walstraat

  dinsdag 9 juni 2015 foto Werken in de Walstraat

  Welke werken?

  Nieuwe gasleiding in de Walstraat
  Dit werk wordt uitgevoerd door Eandis. Er wordt in twee fasen gewerkt:
  fase 1:
  -
  aanleg van de nieuwe gasleiding in de Walstraat en
  - aansluiting van die nieuwe gasleiding op de gasleiding in de Marechalstraat. Hiervoor wordt gewerkt in de parkeerstrook en het voetpad ter hoogte van het appartementsgebouw in de Marechalstraat.
  fase 2: de bestaande gasaansluiting van de woningen overkoppelen op de nieuwe gasleiding.

  Nieuwe voetpaden in de Walstraat
  Dit werk wordt uitgevoerd door de wegendienst van de gemeente. De toegang naar de nieuwe verkaveling van de wvi en het OCMW wordt pas aangelegd bij de afwerking van de verkaveling


  Wanneer?

  - De werken aan de gasleiding starten op maandag 22 juni. Er wordt ook gewerkt tijdens het bouwverlof.
  - Halfweg augustus start de wegendienst van de gemeente met de aanleg van de nieuwe voetpaden. Dit werk zou moeten klaar zijn tegen eind november.


  Gevolgen voor het verkeer en parkeren

  - Tijdens fase 1 van de werken door Eandis en tijdens de aanleg van de voetpaden is er eenrichtingsverkeer in de Walstraat waarbij men de Walstraat moet inrijden via ’t Arentsplein. 
  Er zal ook parkeerverbod zijn ter hoogte van de werkzone. De wagens moeten dan buiten de werfzone geparkeerd worden. Wanneer ter hoogte van uw woning wordt gewerkt, zal het niet mogelijk zijn om uw oprit/garage te gebruiken.

  - Om de gasleiding aan te sluiten op de Marechalstraat zal er parkeerverbod zijn in de Marechalstraat ter hoogte van het appartementsgebouw.

  - Tijdens fase 2 (overkoppeling) werkt de aannemer huis per huis. Dan is verkeer in twee richtingen mogelijk.


  Vragen

  - over de aanleg van de voetpaden?
  Neem contact met Eve Dezutter: tel 050 819 881 of wegen@oostkamp.be of kom naar loket 4 in OostCampus (maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag ook van 13.30 tot 19 uur).
  - over de werken aan de gasleiding?
  Neem contact met Eandis op het nummer 078 35 35 34 (maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur) of surf naar www.eandis.be.

   

Terug naar overzicht

Status

Afgeronde projecten

Technische fiche

 • Bouwheer: Gemeente Oostkamp
 • Aannemer: Werken voetpaden: wegendienst gemeente. Werken aardgas: aannemer in opdracht van Eandis.
 • Startdatum: maandag 22 juni 2015
 • Einddatum: maandag 30 november 2015

Deelgemeente

Oostkamp
LCP