De Schakel

Updates

 • De Schakel: verbouwingswerken

  vrijdag 20 februari 2015 foto De Schakel: verbouwingswerken

  In 2015 wil de gemeente het gebouw De Schakel in het park De Valkaart vernieuwen. Ze wil de deuren en ramen met enkel glas vervangen door aluminium deuren en ramen met superisolerende beglazing. De kosten voor deze werken worden geraamd op 65.597,73 euro inclus btw. Ook de volgende verbouwingswerken zijn gepland: aanpassing sanitair en elektrische installaties, herinrichting van ruimtes, overschakeling op centrale verwarming en schilderwerken. Deze werken zullen uitgevoerd worden door de dienst Technische Ondersteuning van de gemeente. De kosten voor de aankoop van materialen wordt geraamd op 65.223 euro inlcus btw. Beide bestekken werden ter goedkeuring voorgelegd aan de Gemeenteraad op donderdag 19 februari.

  De Schakel behoort tot het gemeentelijk patrimonium. Als goede huisvader wil de gemeente haar gebouwen goed onderhouden en de bestemming optimaliseren. De Schakel werd aangekocht in 1971. In 1973 verbouwde de gemeente het koetshuis en de stallingen tot jeugdhuis. In 1978 werden er in de bijgebouwen 6 kleedkamers ingericht. De Schakel wordt op vandaag gebruikt als vergaderlokaal en ontmoetingsruimte door verenigingen en als KSA-lokaal. In de zomer gebruikt de Speelpleinwerking de benedenverdieping. De zes kleedkamers zijn er voor de gebruikers van de buitenvelden. Een analyse van de bezettingsgraad leerde dat vier kleedkamers volstaan. Dit biedt kansen voor een efficiëntere benutting van het gebouw. 

  Welke werken zijn gepland?

  • De ramen en deuren met enkel glas worden vervangen door aluminium ramen en deuren met superisolerende beglazing. Dit is energiezuiniger en onderhoudsvriendelijker;
  • Op het gelijkvloers worden een mindervalidentoilet en twee gewone toiletten voorzien.
  • Een aantal lokalen op de gelijkvloerse verdieping krijgen een nieuwe bestemming. Twee kleedkamers worden berging en repetitieruimte. De overige 4 kleedkamers blijven behouden.
  • De elektrische installatie van het volledige gebouw wordt aangepast.
  • De sanitaire installatie wordt vernieuwd.
  • Er wordt overgeschakeld op centrale verwarming.
  • Nadien volgen er schilderwerken.

  De gemeente zal de werken zelf uitvoeren. De werken zijn gepland tussen 1 mei en 30 september 2015.

Terug naar overzicht

Status

Geplande projecten

Technische fiche

 • Bouwheer: Gemeentebestuur Oostkamp
LCP