Welkom in 8020: nieuwe inwoners ontmoeten elkaar en bestuur

Gepubliceerd op woensdag 16 nov 2022 om 11:33 uur

De gemeente organiseert twee keer per jaar een verwelkomingsmoment waarop de nieuwe inwoners uitgenodigd worden. In 2021 kwamen er 343 nieuwe inwoners in Oostkamp wonen, dat zijn er een 150-tal meer dan in 2020. Eerder dit jaar haalde Oostkamp de symbolische kaap van 24.000 inwoners. De stijging van het aantal inwoners blijft zich jaar na jaar doorzetten en is in alle deelgemeentes merkbaar.

Tijdens het verwelkomingsmoment krijgen de nieuwe Oostkampenaren meer informatie over de gemeente in al zijn aspecten, de dienstverlening, de toekomstvisie … Daarna is er tijd om, bij een hapje en een drankje, kennis te maken met het bestuur, met de straatambassadeurs en met elkaar.

Burgemeester Jan de Keyser: “We vinden het belangrijk om de nieuwe inwoners persoonlijk welkom te heten in onze gemeente. Het verwelkomingsmoment is een belangrijke kans tot ontmoeting en zich verbonden voelen met andere nieuwe inwoners en het bestuur. Dat ligt volledig in lijn met de visie van onze warme gemeente en de 8020-filosofie.”