Vrijwilligers gezocht voor de 1000 km Kom op tegen Kanker

Gepubliceerd op woensdag 24 jan 2024 om 08 uur

De 1000 km, dat is samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. En dat 4 dagen lang! In 2024 vindt de 13de editie plaats tijdens het Hemelvaartweekend van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei. Oostkamp is trots om op zondag de middagstad te mogen zijn waar dit warme evenement plaatsvindt!

De 1000 km: wat is het?

Elk wielerteam dat 5.500 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km. De opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. De totale afstand wordt onderverdeeld in 8 etappes van 125 km. Dus 2 etappes per dag, telkens naar en vanuit een middagstad. Elke fietser heeft zijn eigen reden voor deelname. Ze fietsen om iemand die ziek is een hart onder de riem te steken of om geliefden die zij verloren hebben te gedenken.

Verdient Oostkamp de Trofee van de Warmste Erehaag?

Oostkamp wil de renners en supporters warm onthalen. Een leuke bonus hierbij is de Trofee van de Warmste Erehaag. De vier middagsteden gaan de uitdaging aan om de deelnemers van de 1000 km in hun stad of gemeente een onvergetelijke aankomst te bezorgen. Het binnenrijden van de middagsteden is een heel emotioneel moment. Dat bevestigen bijna alle deelnemers en supporters. Voor het publiek is er een evenementendorp, met optredens, kinderanimatie en eet- en drankstandjes.  

125 vrijwilligers gezocht!

Graag doen we een beroep op onze Oostkampse inwoners en verenigingen om er een geslaagde middag van te maken. Gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar om dit evenement in goede banen te leiden. De taken en uitdagingen zijn heel divers: de nadarhekken in de aankomst- en vertrekzone versieren, wachtende supporters vermaken met muziek en straattheater, helpen in het renners- en evenementendorp, een ‘warme’ mensenketting vormen waarlangs de pelotons de middagstad binnenrijden …

Voel je het al kriebelen om mee de handen uit de mouwen te steken? Registreer je als vrijwilliger online op de website van de 1000 km of bel op het nummer 050 819 920. We nemen spoedig contact met je op.