Vrijwilliger, jij verdient een dikke duim!

Gepubliceerd op maandag 13 nov 2023 om 10:28 uur

Schrijf snel in

Op 5 december 2023 is het weer zover: de internationale dag van het vrijwilligerswerk!   
Op deze dag zetten we onze vrijwilligers in de bloemetjes en vieren we het vrijwilligerswerk. Het thema van dit jaar is “Vrijwilliger, jij verdient een dikke duim!”  

Ook in Oostkamp maken we van deze gelegenheid gebruik om al onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet om van 8020 een warme en betrokken gemeente te maken.   
En omdat ook de vrijwillige boog niet altijd gespannen mag staan, hebben we ook dit jaar terug vijf leuke activiteiten voor hen in petto.  

Ben je vrijwilliger in Oostkamp of woon je in Oostkamp maar doe je elders vrijwilligerswerk? Schrijf je dan snel in voor 1 van de 5 workshops!  De plaatsen zijn beperkt, dus vol = vol.

Je hebt keuze uit deze vijf workshops:   

Workshop E-inclusie door Avansa

dinsdag 5 december om 19 uur Cafetaria Ridefort  
Meer en meer verwacht de overheid dat alle administratie via digitale kanalen verloopt. Lesgever Anthony Geselle overloopt de mogelijkheden om je online aan te melden op verschillende overheidsdiensten: met de eID, een token of Itsme. Hij toont vervolgens tot welke diensten je toegang hebt. Tot slot staat hij ook even stil bij phishing, ook wel gekend als internetfraude.   

Foodworkshop met Lieve Seyssens i.s.m. VELT Oostkamp 

(VOLZET) donderdag 7 december om 19 uur – OostKans, Stationsstraat 41 
EXTRA: zaterdag 9 december om 14 uur – OostKans, Stationsstraat 41  

De workshop ”Feestelijke hapjes met seizoensgroenten in de hoofdrol” is dé perfecte voorbereiding voor geslaagde feestdagen in 2023. Lieve maakt samen met de deelnemers een aantal smakelijke hapjes op basis van seizoensgroenten.  

Macramé met de Siernetel 

vrijdag 8 december om 19.30 uur in LDC De Stip, Sint-Jozefsdreef 8  

Met een knooptechniek leer je een leuke boodschappentas maken uit touwen. Ieder maakt een eigen tas onder begeleiding van Virginie van de Siernetel.  

Rondleiding op wijndomein Mérula  

(VOLZET) zaterdag 16 december om 14.30 uur - Blauwezaalhoek 4, 8310 Brugge  

Gedreven door passie neemt één van de gidsen je mee in het verhaal van de Belgische kwaliteitswijn Mérula. Je krijgt een rondleiding door de wijngaarden en bezoekt de productie, waar je een kijk krijgt je op de ‘vinificatie’ en de ‘botteling’. Na de deskundige uitleg ontdek je in het wijnhuis 3 Mérula-wijnen tijdens een gezellige degustatie.  

Workshop eerste hulp bij psychisch lijden door Rode Kruis

dinsdag 19 december om 14 uur in Het Hertenbos, Wingensestraat 10  

Iedereen kan het moeilijk krijgen in het leven, ook mensen uit jouw omgeving. Tijdens deze workshop krijg je handvaten aangereikt om daarmee om te gaan. De nadruk ligt op de eerste stappen die je kan zetten: hoe herken je de signalen, wat kun je zeggen/doen, naar waar kan je doorverwijzen en hoe blijf je ook voor jezelf zorgen?