Vrijwilliger in de kijker: Kristine Verplancke

Gepubliceerd op vrijdag 24 mrt 2023 om 08:59 uur

In Oostkamp zetten we een maand lang de vrijwilligers in de kijker, tijdens Maand van de Vrijwilligers. Door enkele vrijwilligers aan het woord te laten, inspireren we graag anderen die tijd en goesting hebben om hun warm hart te tonen. Want of je nu chauffeur bent voor de Minder Mobielen Centrale, animator bij de speelpleinwerking, helpt in een ontmoetingshuis of als vrijwilliger zorgt voor mensen met een beperking ... Alle vrijwilligers zijn goud waard! Zij maken van 8020 een warme gemeente en daar zijn we hen enorm dankbaar voor.

De vrijwilligers worden in maart ook verwend op de vrijwilligersdrinks.

Deze week laten we Kristine Verplancke aan het woord. Zij was meer dan 30 jaar winkelierster in Ruddervoorde en binnenkort start ze als vrijwilliger bij de sociale kruidenier Kruidenier 41 in de Stationsstraat. 

Wat was voor jou de aanzet om met vrijwilligerswerk te starten, Kristine?

Sinds het overlijden van mijn man kwam ik wat in een isolement terecht en was ik vaak alleen thuis. Het vrijwilligerswerk geeft me opnieuw sociaal contact. Het doe ook deugd om iets te kunnen doen voor anderen. 

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk?

Tijdens de coronaperiode heb ik kunnen meehelpen in de voedselbedeling van het OCMW. Vooral het samenwerken met collega's en leidinggevende was heel aangenaam. Ik kijk ernaar uit om in de sociale kruidenier aan de slag te kunnen gaan en opnieuw 'in een winkel' te werken zoals ik zo lang gedaan heb. Het is leuk dat ik dit kan combineren met de zorg voor mijn kleinkindjes, dat ik mijn planning daarop kan afstemmen. Ik zie het als een mooie afsluiter van mijn actieve loopbaan.

Waarom zou je vrijwilligerswerk aanraden aan anderen?

Door vrijwilligerswerk te doen kan je eens nieuwe uitdagingen aangaan. Het geeft je ook nieuwe contacten en sociaal contact. En vooral: je bent nuttig bezig en helpt anderen.