Voorbereidende nutswerken in de Schooldreef van start

Gepubliceerd op maandag 31 okt 2022 om 18:34 uur

De gemeente wil de Schooldreef vernieuwen en aanpassen aan de noden van vandaag én morgen. We willen van de Schooldreef een aantrekkelijke centrumstraat maken met aandacht voor bereikbaarheid, beleving, meer groen en goed waterbeheer.

De heraanleg van de Schooldreef gaat in het voorjaar van 2023 van start. Voorafgaand aan deze riolerings- en wegenwerken worden de nutsleidingen vernieuwd voor elektriciteit, gas, drinkwater en openbare verlichting. 

Waar wordt er gewerkt?

De meeste werken worden in de Schooldreef zelf uitgevoerd, maar er zijn ook werkzaamheden in de dichte omgeving van de Schooldreef:

  • Ter hoogte van kruispunt Schooldreef/Kapellestraat. Verkeer in Kapellestraat richting Stationsstraat blijft mogelijk. In de onmiddellijke omgeving zal wel een beperkt parkeerverbod nodig zijn.
  • In de Kortrijksestraat tussen Schooldreef en nummer 17, aan de kant van de onpare nummers (= ter hoogte van het nieuw te bouwen appartement). Er wordt gewerkt in de voetpadzone.
  • In de Kortrijksestraat aan de kant van de pare nummers tussen huisnummers 20 en 30. De achterliggende parkings tussen nummers 26 en 28 blijven bereikbaar. In de onmiddellijke omgeving zal wel een beperkt parkeerverbod nodig zijn.

Wanneer worden de nutswerken uitgevoerd?

  • In de week van 7 november worden op enkele plaatsen in de Schooldreef proefsleuven getrokken, het verkeer kan steeds passeren en de parkeerplaatsen blijven beschikbaar.
  • Vanaf maandag 14 november tot half december ’22 worden er sleuven getrokken en worden de nieuwe nutsleidingen aangelegd.
  • In januari en februari ’23 gebeuren de aansluitingen van de nieuwe leidingen op de private leidingen.

De werken zijn weersafhankelijk, bij slecht weer schuift de timing op.

Impact op het verkeer en parkeren in de omgeving

  • Tijdens de werken, vanaf half november tot eind februari is er eenrichtingsverkeer in de Schooldreef, met rijrichting Kortrijksestraat. De rijrichting is bepaald in functie van het werfverkeer voor de bouwwerken op de hoek met de Kortrijksestraat.
  • Het eenrichtingsverkeer in de richting van de Kortrijksestraat geldt ook voor fietsers. Wie niet in de Schooldreef zelf moet zijn, fietst beter rond via de Stationsstraat of de Marechalstraat.
  • De aannemer werkt niet in de tweede helft van december en in de kerstvakantie. Dan is er wel tweerichtingsverkeer mogelijk.