Vijfde ontmoetingshuis in 8020 opent de deuren

Gepubliceerd op zondag 17 sep 2023 om 18 uur

Een ontmoetingshuis is een plaats waar mensen terecht kunnen voor een vrijblijvende babbel, een luisterend oor, een moment van rust en gezelligheid. Bezoekers kunnen er genieten van een kopje koffie of een ander drankje. Vrijwilligers baten het ontmoetingshuis uit en staan garant voor een warm onthaal.

In Oostkamp waren er al 4 ontmoetingshuizen:

Nu heeft ook deelgemeente Waardamme een locatie waar inwoners welkom zijn voor ontspanning en ontmoeting. De nieuwe ontmoetingsruimte situeert zich in de vroegere bibliotheek van Waardamme, op het Dorpsplein.

Boeken lenen

Adolescenten en volwassenen kunnen tijdens de openingsuren van het ontmoetingshuis er nog steeds boeken ontlenen. Er wordt ook een beperkt jeugdaanbod voorzien. Omdat de school de grootste gebruiker van deze bib was, hebben de kinderboeken een plaats in Vrije Basisschool De Sprong gekregen.  

Het ontmoetingshuis opende tijdens het kermisweekend op zondag 17 september voor het eerst de deuren. Daarna zijn de openingsuren: elke maandag en dinsdag van 14 tot 17 uur en op woensdag van 12 tot 17 uur. 

Iedereen welkom in ontmoetingshuis Waardamme

Annie De Grande, mede-oprichtster en enthousiaste vrijwilliger vertelt: “We willen met het ontmoetingshuis in Waardamme een plaats creëren waar iedereen zich welkom voelt. We hopen door de nabijheid van de school ook zeker jonge gezinnen met kinderen aan te spreken maar evengoed senioren of mensen van een andere nationaliteit. Kortom, iedereen is welkom!”