Vervolg fase 3 - Loppemsestraat (bebouwde deel)

Gepubliceerd op maandag 26 feb 2024 om 09 uur

Vanaf vrijdag 1 maart start de laatste deelfase van de werkzaamheden in de Loppemsestraat, gedeelte binnen de bebouwde kom.

  1. Tussen de Loppemsestraat 10 en de Rustoordstraat wordt een nieuw wegdek aangelegd, voorzien van fietssuggestiestroken.
    Er wordt ook een verkeerspoort (wegversmalling met groenzones) ingericht. De herinrichting zorgt voor een tunneleffect en doet de snelheid van de auto’s dalen.
    Aan het voetpad en de parkeerplaatsen worden geen werken uitgevoerd, behoudens enkele kleine aanpassingen.
  2. De fietspaden tussen het kruispunt Fabiolalaan/Boudewijnlaan en de Azaleastraat worden van asfalt voorzien. Die werken worden ook uitgevoerd tijdens deze laatste deelfase.

Onder voorbehoud van de weersomstandigheden, zullen de werkzaamheden drie weken duren.

Bereikbaarheid en hinder

  • Er is geen verkeer mogelijk in de werkzone (Loppemsestraat 1-10). Woningen en handelszaken blijven enkel te voet bereikbaar. Uw auto parkeren kan buiten de werkzone, in de aanpalende straten.
  • Fietsers en voetgangers hebben doorgang. Hou er wel rekening mee dat het een werkzone is. Fietsers volgen daarom best de veilige fietsroute aangeduid op de kaart.
  • Verkeer met bestemming Korenstraat – Korenbloemstraat – Azaleastraat – Voldersstraat – Meulemanstraat: volg de omleiding via de Fabiolalaan/Boudewijnlaan – Loppemsestraat of Walstraat – Fonteinstraat – Olieboomstraat – Fabiolalaan – Loppemsestraat – Voldersstraat.
  • Verkeer met bestemming Maciebergstraat, gedeelte tussen het Arentsplein en de Meulemanstraat: volg de omleiding Walstraat – Fonteinstraat – Maciebergstraat.

We danken je voor je begrip voor de hinder en hopen op een vlot verloop van de werken.

Voor de werken in het landelijke deel zijn we volop in gesprek met de externe partners over het verdere verloop van de werken.