Verkeersveiligheid en bewegen centraal op fietsactie voor scholen

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 om 11:19 uur

Gemeente Oostkamp organiseert een fietsactie voor leerlingen van het 5de leerjaar i.s.m. de Sportraad Oostkamp, de Oostkampse basisscholen, WTC Oostkamp, Agentschap Natuur en Bos, politiezone Het Houtsche en vrijwilligers. Tijdens de fietsactie ontdekken de leerlingen de mountainbikeroute Kampveld en krijgen ze tips rond veilig fietsen in het verkeer en over de dode hoek.

VBS De Vaart, VBS Baliebrugge, VBS De Sprong, VBS De Kiem, Basisschool Facet en Freinetschool Klimop nemen deel aan de fietsactie. De leerlingen starten in kleine groepjes aan De Wara in Waardamme. Ze leggen het volledige mountainbikepad van 4,7 km af. Het pad loopt in een lus terug naar De Wara. Naast de mountainbiketocht die focust op fietsplezier en fietsbehendigheid, is er ook aandacht voor fietsveiligheid. Vrijwilligers van de politiezone Het Houtsche geven de leerlingen uitleg over veilig fietsverkeer en de dode hoek.

Mountainbikeroute Kampveld

De Fietsactie gaat een groot deel over de Mountainbikeroute Kampveld. Die route kan iedere sportieve fietser volgen om te genieten van een natuurlijk parcours en een leuke mountainbike-uitdaging. De link naar deze route vind je via www.oostkamp.be/mountainbikeroute.

Het Kampveld is één van de 4 bosdelen van Landschapspark Bulskampveld. Binnen dit bosdeel is een mountainbikepad van 4,7 km uitgewerkt. Dit mountainbikepad start in de Waterstraat. Vanaf De Wara is een aanlooproute aangelegd die loopt langs de Rivierbeek. Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor het beheer van dit domeinbos. De leerlingen worden tijdens de fietsactie langs de mountainbikeroute begeleid door WTC Oostkamp.