Oostkamp middagstad bij de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Op zondag 12 mei 2024 is Oostkamp trotse middagstad tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. De fietsende pelotons houden na een rit van 125 km halt in Oostkamp, waar ze ontvangen worden met een groot volksfeest. Kom mee juichen in de erehaag en de sfeer opsnuiven in het evenementendorp! 

De 1000 km: wat is het?

Elk wielerteam dat 5.500 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km. De opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km. Dus twee etappes per dag, telkens naar en vanuit een middagstad. Elke fietser heeft zijn eigen reden voor deelname. Ze fietsen om iemand die ziek is een hart onder de riem te steken of om geliefden die zij verloren hebben te gedenken.

Verdient Oostkamp de Trofee van de Warmste Erehaag? 

Oostkamp wil de renners en supporters warm onthalen. Een leuke bonus hierbij is de Trofee van de Warmste Erehaag. De vier middagsteden gaan de uitdaging aan om de deelnemers van de 1000 km in hun stad of gemeente een onvergetelijke aankomst te bezorgen. Het binnenrijden van de middagsteden is een heel emotioneel moment. Dat bevestigen bijna alle deelnemers en supporters. Voor het publiek is er een evenementendorp, met optredens, kinderanimatie en eet- en drankstandjes.  

Contact

Vrije Tijd

Adres
OostCampus (Onthaal) Siemenslaan 1 , 8020 Oostkamp
tel
050 819 900
vrijetijd@oostkamp.be