Project Schooldreef | stand van zaken en vooruitblik naar volgende fase

Gepubliceerd op vrijdag 19 jan 2024 om 11:02 uur

Stand van zaken

Wegenbouw Ivan Vuylsteke bvba werkt volop verder aan de Schooldreef. De werken zitten mooi op schema. De kant van de Kapellestraat is klaar. En in december werden er ook al planten en bomen geplant. Nu is de aannemer bezig aan de kant richting Kortrijksestraat.

Te voet of met de fiets van Kortrijksestraat naar Schooldreef 

Door de rioleringswerken en de werken aan de nutsleidingen in de Schooldreef is de toegang tot de Schooldreef niet mogelijk vanuit de Kortrijksestraat. Je bereikt de Schooldreef via de Marechalstraat/Kapellestraat of Stationsstraat/Kapellestraat:

Kruispunt Schooldreef/Kortrijksestraat

In het voorjaar wordt het kruispunt Schooldreef/Kortrijksestraat heraangelegd, onder meer voor de nodige aansluiting op de riolering. Hiervoor zal de Kortrijksestraat ter hoogte van de Schooldreef onderbroken zijn en zal je moeten omrijden. Meer info hierover volgt. Wil je graag automatisch een update in je mailbox? Abonneer je hier op de nieuwsbrief 'Vernieuwing Schooldreef'.

Dank!

Ondanks de vlotte werken en de goede samenwerking met de aannemer, is dit een fase met een grote impact. Zowel voor wie er woont, er een zaak heeft of er dagelijks komt (klanten, schoolkinderen, thuishulp ...). Deze werken vragen een aanpassing en inspanning van alle gebruikers. De gemeente dankt iedereen voor het begrip en geduld, maar vooral ook voor het respect voor andere weggebruikers en voor de werken.

Ons engagement

  • Nauwe opvolging van de werken.
  • Aandacht voor goede informatie aan de bevolking.

Zo zal het er straks uitzien

  • Poorteffect vertraagt het verkeer in het centrum.
  • Plein met horeca: gezelliger winkelen en ruimte voor ontmoeting.
  • Groen zorgt voor extra zuurstof en afkoeling.
  • Meer ruimte voor waterinsijpeling.