Project Loppemsestraat | Stand van zaken (mei 2024)

Gepubliceerd op maandag 6 mei 2024 om 10:03 uur

De werken in het landelijke deel konden (eind maart) niet vlot heropstarten door de hoge grondwaterstand. Het terrein is sinds dan ontoegankelijk en niet draagkrachtig genoeg om het te bewerken met zware machines. Door de recent betere weersomstandigheden kunnen de werken in de loop van volgende week hervat worden. De aannemer werkte verder waar mogelijk en plaatste ondertussen de kopmuren.

Stand van zaken

Landelijke deel: aanleg nieuwe grachten en nieuwe fietspaden

 • Vanaf dinsdag 7 mei kan de aannemer (door het warmere weer) de natte zones stabiliseren met kalk. Pas daarna kunnen de nieuwe fietspaden worden aangelegd.
 • Vanaf maandag 13 mei start de aannemer met werken aan beide kanten van de Loppemsestraat/Oostkampse baan. Hierdoor is er geen veilige fietsverbinding meer mogelijk in de Loppemsestraat/Oostkampse baan.

Gevolgen voor de fietsers

 • Er wordt vanaf maandag 13 mei een plaatselijke omleiding voorzien tussen de Balanderdreef aan de Freinetschool De Klimop (Fabiolalaan) en de Arentsdreef (zijstraat Oostkampse Baan, Loppem). De gemeente vroeg en kreeg intussen toelating van de Vlaamse Landmaatschappij, eigenaar van de Balanderdreef. Dank aan de VLM voor de medewerking!
  De aannemer zal steenslag aanbrengen zodat de dreef berijdbaar is voor fietsers. 
  Volg de de signalisatie ter plaatse goed! 
 • Waarom deze omleiding?
  De fietsers worden uit de werfzone gehaald en de aannemer kan op een veilige manier aan beide kanten van de weg werken. 

Werken Kruispunt Oostkampse Baan/Steenbrugsestraat Zedelgem

 • Om als fietser veilig te kunnen oversteken, zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt met de Steenbrugsestraat aangepassen. Op aandringen van beide gemeenten worden beide werken gecombineerd.
 • Deze werken starten vanaf maandag 3 juni

Einde van het volledige project, incl. werken AWV kruispunt Oostkampse Baan/Steenbrugsestraat

In overleg met de provincie en gemeente Zedelgem werd als deadline van de werken het zomerbouwverlof 2024 opgelegd. Er wordt op toegezien dat de aannemer zich hier strikt aan houdt. Door de nieuwe trage verbindingsweg zorgt de gemeente ervoor dat de aannemer snel vooruitgang kan boeken. Ook de werken door het Agentschap Wegen en Verkeer werden afgestemd op de deadline van het zomerbouwverlof.