Project Loppemsestraat | stand van zaken

Gepubliceerd op dinsdag 16 jan 2024 om 15:43 uur

De werken samen met de provincie in de Loppemsestraat lopen niet zoals we willen. Door onder meer het natte weer is tijdens de werken in het landelijke deel veel tijd verloren. Omdat de werken niet helemaal zouden stilvallen, heeft de gemeente aangestuurd op een andere aanpak. En die loont. De aannemer werkt nu in het bebouwde deel en dit loopt vlot. 

Einddatum van de werken?

De aanleg van de grachten in het landelijke deel kan pas na een lange droge periode verdergezet worden. Door deze weersafhankelijkheid is het moeilijk een einddatum van de werken te bepalen. Maar de Loppemsestraat zal dus nog een langere tijd afgesloten zijn voor het autoverkeer. Fietsers kunnen nog altijd door.

Autoverkeer van en naar Loppem

  • Een combinatie van auto’s en fietsers in het landelijke deel is niet veilig (ook niet in 1 richting) en daarom niet toegelaten.
  • De Wilgenbroekstraat is geen veilig alternatief voor autoverkeer. De Wilgenbroekstraat ligt op het functioneel fietsroutenetwerk. Het is een druk gebruikte fietsroute door schoolgaande kinderen en als woon-werkroute. Bovendien leent de aanleg van de straat zich niet tot veel kruisend autoverkeer.
  • De omleiding voor het autoverkeer via de Brugsestraat/Sint-Michielsestraat blijft dus tot het einde van de werken van toepassing.  

Dank je wel!

We zijn er ons van bewust dat dit een vervelende situatie is voor wie vaak met de auto richting Loppem moet. Daarom dank voor het begrip en geduld!