Pédal Fénomenal: Mis niets, neem de fiets!

Gepubliceerd op vrijdag 28 jun 2024 om 09 uur

Om inwoners te overtuigen vaker de fiets te nemen, organiseren we de campagne Pédal Fénoménal. Met de pakkende slogan “Mis niets, neem de fiets” wil deze campagne aantonen dat fietsers meer beleven. Vrienden gezien op een terrasje? Veel gemakkelijker om eventjes te stoppen en bij te praten als je met de fiets bent!

Als onderdeel van de campagne worden een aantal fietsroutes binnenkort omgetoverd tot de ‘Fiets-Appreciatie-Straat’. Op vrijdag 28 juni zal onder meer het fietspad achter OostCampus lijken op het parcours van een echte wielerklassieker. Met een startlijn, aanmoedigings-boodschappen op de weg en sfeervolle decoratie. Alle bewoners van Oostkamp worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, zelf over de finish te fietsen en te genieten van deze feestelijke inhuldiging.

Hiermee tonen we de waardering voor fietsers. Het is de start van een positieve campagne. Dat is een heel bewuste keuze van de organisatoren. Er moeten nog veel stappen gezet worden naar duurzaam vervoer, maar we willen die grote groep die al hun best doet, met deze actie extra bedanken.

“Mis niets, neem de fiets!”

Met Pédal Fénoménal tonen we hoe belangrijk alle fietsers zijn voor onze samenleving. Door al fietsend door het leven te gaan maak je het verschil. Of dat nu iedere dag is, eens een weekend of enkel door onze ‘Fiets-Appreciatie-Straat’, je inspireert anderen om de auto te laten staan. Fietsen zorgt voor meer sociaal contact, minder vervuiling en een gezondere levensstijl. Kennissen gezien op het terras? Niets is gemakkelijker dan eventjes te stoppen met de fiets en je erbij te zetten. Met de fiets mis je niets mag je zo heel letterlijk nemen.

Fietsers worden extra verwend

Tijdens deze zomerse fietsactie zullen op verschillende momenten leuke fietsgadgets uitgedeeld worden aan wie met de fiets komt.

Post je ‘een fiets-fie’, een foto van een mooi plekje waar je fietst, van jezelf op de fiets, van je gezin met de fiets…  met de hashtag #8020fietst en tag de Gemeente Oostkamp (openbaar)? Dan maak je kans op 1 van de 10 mooie fiets-prijzen ter waarde van 50 euro. Elke week tot eind augustus wordt een winnaar gekozen.

Reeks acties rond duurzaam verplaatsen

Pédal Fénoménal is nog maar het startschot. In de loop van 2024 lanceren de 15 deelnemende West-Vlaamse gemeentes, samen met WVI, de West-Vlaamse Intercommunale, nog heel wat bijkomende acties rond duurzaam verplaatsen.