Opening bib-punt in Ontmoetingshuis Het Hertenbos

Gepubliceerd op donderdag 1 feb 2024 om 16:30 uur

In december 2023 opende uitleenpost Hertsberge voor de laatste keer haar deuren, volgens de oude regeling. Vanaf 1 februari zijn gebruikers welkom in Ontmoetingshuis Het Hertenbos. Hier kan men 2 x per week boeken ontlenen en tegelijk een koffie drinken of een vrijblijvende babbel houden.

De bib is al lang geen plek meer waar je enkel komt om een boek te ontlenen. In de Oostkampse bibliotheken staan ontmoeting en beleving centraal. De bib komt ook dichter bij haar gebruikers dan ooit. Met een lage drempel en warm hart, is de bib echt een plek voor iedereen. 

Dit stelde de gemeente al vast bij de heroriëntering van uitleenpost Waardamme. Sinds september ’23 is de uitleenpost omgevormd tot een ontmoetingshuis. Adolescenten en volwassenen kunnen er tijdens de openingsuren van Ontmoetingshuis Waardamme terecht voor het ontlenen van boeken.

Nu is het de beurt aan deelgemeente Hertsberge. Op 19 december 2023 opende uitleenpost Hertsberge voor de laatste keer haar deuren, volgens de oude regeling. Vanaf 1 februari zijn gebruikers nu welkom in Ontmoetingshuis Het Hertenbos (Wingensestraat 10) waar ook boeken te ontlenen zijn. Dat men er tegelijk ook een koffie kan drinken of een vrijblijvende babbel houden, is mooi meegenomen! Iedereen is er welkom op maandag en donderdag van 16 tot 18 uur. De leerlingen van de school in Hertsberge zullen tot het einde van het schooljaar gebruik maken van de bib in de Pastorie. Dit is in overleg met de school op die manier geregeld. 

Het is de bedoeling om ook in Moerbrugge en Baliebrugge een ontmoetingshuis in te richten, waar volwassenen en adolescenten boeken kunnen ontlenen. De juiste timing hierrond is nog niet gekend.

Burgemeester Jan de Keyser: “De evolutie en heroriëntering van de bib met uitleenposten zetten zich voort in 2024. We leggen de focus niet enkel op ruimere openingsuren maar ook op gezelligere plekken, dichtbij de inwoners. De ontmoetingshuizen zijn een ideale plek om leesplezier en ontmoeting te stimuleren. Spring gerust eens binnen in Het Hertenbos in Hertsberge, de vrijwilligers verwelkomen je maar al te graag!”