Oostkamp en Beernem organiseren opnieuw kanaalzwemmen voor sportieve zwemmers

Gepubliceerd op donderdag 25 mei 2023 om 10:05 uur

Oostkamp en Beernem slaan voor de derde keer de handen in elkaar om kanaalzwemmen mogelijk te maken. Triatleten en sportieve zwemmers kunnen deze zomer in het kanaal Brugge-Gent zwemmen.

Zwemmen voor geoefende zwemmers op donderdagavond

Zwemmers kunnen van 8 juni tot en met 15 september elke donderdagavond trainen in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid in Beernem. Trainen kan telkens van 18.15 tot 20.15 uur. Redders zijn aanwezig om toezicht te houden. Ook controleren we regelmatig de waterkwaliteit.

Zwemmen in het kanaal is op andere momenten verboden. Voor het kanaalzwemmen op donderdag hebben we een vergunning verkregen van de Vlaamse Waterweg nv. Enkel tijdens de voorziene momenten is het dus mogelijk om in het kanaal te zwemmen. Op andere momenten werd aan politiezone Het Houtsche gevraagd om dit verbod te controleren.

Wie wil kanaalzwemmen, moet minstens 16 jaar zijn, lid zijn van een zwem- of triatlonclub en zich op voorhand inschrijven. Dit kan via het online formulier.

Ben je geen lid van een van deze verenigingen en wil je toch kanaalzwemmen? Dan kan je een abonnement 'Kanaalzwemmen' kopen bij de Beernemse zwemclub. Dit kost 11 euro. Deze kost dekt de verzekering van de zwemmer.

Gratis initiaties zwemmen in open water

Daarnaast bieden we dit jaar een gratis initiatie openwaterzwemmen aan. Je kan deelnemen aan een initiatie op donderdag 8 of 15 juni of 6 juli, telkens van 18.30 tot 19.30 u. Je kan hiervoor inschrijven via het online formulier. Dezelfde voorwaarden gelden.