Ontmoetingshuis Tope blaast 5 kaarsjes uit

Gepubliceerd op dinsdag 15 nov 2022 om 15:08 uur

Ontdek onze ontmoetingshuizen

De geur van koffie en gebak, met open armen ontvangen worden, spontane babbels … Ontmoetingshuis Tope straalt huiselijke gezelligheid uit. Het is moeilijk om je er niet meteen thuis te voelen. 

We willen letterlijk en figuurlijk een warme plek bieden aan iedereen die het nodig heeft
Voorzitster en vrijwilligster Lisette Vandeputte.

Het begon 5 jaar geleden met koffie, frisdrank en gebak. Maar intussen kan je voor veel meer in Tope terecht. Al vlug kwam er een spelotheek bij. De werking kwam langzaam op gang, maar het ontlenen van speelgoed kent steeds meer succes. Ook de vormingen in samenwerking met AVANSA, het petanqueveld, de oliebollenbak, de computer- en breilessen … zorgen dat er steeds meer volk over de vloer komt. 5 jaar geleden kwamen vooral de buurtbewoners langs, maar nu komen onze bezoekers uit de hele gemeente en zelfs uit de omliggende gemeenten.

Voor iedereen toegankelijk

Iedereen is welkom in Tope. Drempels worden zoveel mogelijk weggewerkt, letterlijk en figuurlijk. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en het sanitair is aangepast waardoor er ook regelmatig inwoners uit de woonzorgcentra over de vloer komen. Daarnaast zijn de prijzen van drank en gebak bewust democratisch zodat Tope voor iedereen toegankelijk is.

Inspelen op noden

Het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers ligt mee aan de basis van het succes van Tope.

Zij zijn het cement van onze werking, zonder hen zou Tope niet bestaan. In de toekomst willen we blijven inspelen op de noden die zich aandienen. Ontmoeting en verbinding, eenzaamheid bestrijden … blijven centraal staan.
Voorzitster en vrijwilligster Lisette Vandeputte