Nieuwe Oostkampse delicatesse

Oostkampse delicatesse (grote weergave)
Oostkampse ondernemers slaan de handen in elkaar voor een nieuwe Oostkampse delicatesse. Proef deze gratis tijdens de Week van de Smaak (21-27 november).

Naar aanleiding van de Week van de Smaak slaan 2 Oostkampse ondernemers de handen ineen voor een culinaire samenwerking. Samen maken ze een delicatesse met ingrediënten uit 8020: een Oostkampse praline. In de week van 21 t.e.m. 27 november kan je deze lekkernij op verschillende plaatsen in Oostkamp proeven. 

Van maandag 21 t.e.m. zondag 27 november is het weer de lekkerste week van het jaar. Het thema van de Week van de Smaak dit jaar luidt 'Samen smaakt beter'. Dit wordt in Oostkamp wel heel letterlijk genomen. In 8020 is er namelijk heel wat lekkers van topkwaliteit te vinden, dankzij gepassioneerde ondernemers die durven kiezen voor lokale producten. Twee van deze ondernemers hebben samen aan tafel gezeten voor een nieuwe Oostkampse delicatesse. 

Pieter Demey van Choc’atelier, ambassadeur van ‘Ik koop lokaal’, en aardbeientelers Kris en Jo De Guffroy van Degubel lanceren, samen met de gemeente Oostkamp, de Oostkampse praline. Er zijn twee versies: een met witte en een met fondantchocolade. De vulling is gemaakt van Oostkampse aardbeien. Zo wordt het korte keten traject ten volle gerespecteerd en lokale producten extra gepromoot.   

Tijdens Week van de Smaak kan je op verschillende locaties de praline gratis proeven: in de vier ontmoetingshuizen (Tope, Het Hertenbos, ’t Gezelletje en Nieuwvliet), aan het Onthaal in OostCampus, in Bibliotheek-infopunt en de uitleenposten. Aangezien de horecasector nog steeds werkt in moeilijke omstandigheden, is er een samenwerking voorzien. Ga er langs, eet en/of drink iets lekkers en geniet bij de afrekening van de praline. De 8 deelnemende horecazaken vind je hieronder in het overzicht. Vanaf 21 november kunnen de pralines ook aangekocht worden bij Choc’atelier. 

Jan de Keyser, burgemeester: “Ik ben ontzettend trots dat twee ondernemende handelaren uit 8020 samen hun lokale producten promoten. Apart zijn ze sterk in hun vak, samen brengen ze nog iets straffers. Deze praline staat symbool voor samenwerking en duurzaamheid. Een top lokaal product. Dat ze lekker smaakt, maakt het helemaal af!”   

Deelnemende horecazaken:

´t Bloemenhuisje

📍 Albrecht Rodenbachstraat 46, Oostkamp
📞 050 547 265
🌐 www.tbloemenhuisje.be | info@tbloemenhuisje.be

Bistro De Oude Schaere

📍 Scharestraat 19, Oostkamp
📞 050 278 746
🌐 www.deoudeschaere.be | info@deoudeschaere.be

Eethuis Transvaal

📍 Sijslostraat 127, Ruddervoorde   
📞 050 708 191
🌐 www.eethuistransvaal.be

Het Merelnest

📍 Kortrijksestraat 387, Waardamme
📞 0474 060 568
🌐 www.hetmerelnest.be | info@hetmerelnest.be

Het Raetshuijs

📍 Brugsestraat 2, Oostkamp 
📞 050 514 145
🌐 www.hetraetshuijs.be  

Restaurant Laurel & Hardy

📍 Majoor Woodstraat 3, Oostkamp 
📞 050 823 434 
🌐 www.laurel-hardy.be 

Sachs

📍 Staionsstraat 228, 8020 Oostkamp
📞 050 822 472
🌐 restaurantsachs.be | info@restaurantssachs.be

Steakhouse Cowboy Up

📍 Kortrijksestraat 350, Waardamme
📞 0499 764 630
🌐 www.cowboyup.be | cowboyup@live.be

op 19 november 2022
Nieuwsoverzicht
LCP