Fair Trade uitdaging voor Oostkampse ondernemingen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Logo Fair Trade (grote weergave)
Oostkamp is een Fair Trade gemeente met een actieve FairTrade trekkersgroep. Tijdens de Week van de Fair Trade van 5 – 15 oktober daagt de trekkersgroep alle Oostkampse ondernemingen uit om mee in te zetten op Fair Trade.

Waarom een uitdaging?

Duurzaam ondernemen is geen trend. Het is de enige toekomstgerichte optie. Inzetten op het Charter Duurzaam Ondernemen en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen heeft voordelen voor mens, milieu en je onderneming. Je inzet voor duurzaamheid wordt misschien ook beloond in je zoektocht naar nieuw talent op de werkvloer.

Welke uitdaging?

Registreer je onderneming op de website Fair Trade Belgium en voldoe aan de voorwaarden om als eerste Oostkampse onderneming op de Impact Kaart te verschijnen.


Voorwaarden:

  1. Zorg voor Fair Trade koffie op je werkplek.
  2. Laat je informeren over waarom je voor Fair Trade kiest.
  3. Teken het charter en ontvang een award.
  4. Communiceer aan je werknemers over je keuze. Gebruik hiervoor eventueel de promotievideo: Doe mee met het Fairtrade@Work programma van Fairtrade Belgium! - YouTube.

Er is trouwens meer dan koffie alleen om op in te zetten. Laat je inspireren via deze Fair Trade productcatalogus.

Extra stimulans

De eerste onderneming die zichtbaar is op de Impact Kaart krijgt promotionele aandacht via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Meer info via mondiaal@oostkamp.be. Of spreek de Fair Trade trekkersgroep aan tijdens hun actie op de wekelijkse markt op het Gemeenteplein op donderdag 6 oktober van 9 tot 12 uur.

op 22 september 2022
Nieuwsoverzicht
LCP